Lappilainen hotelliyrittäjä hörähtää nauruun, kun hän kertoo äveriäiden aasialaisten uudesta huvista Suomen-lomalla

rac

Julkaistu:

lapin turismi
Lapissa jo parikymmentä vuotta yrittäjänä toiminut Katja Ikäheimo-Länkinen kertoo, että Lappiin saapuvat aasialaiset rakastavat yli kaiken pulkkailua.
Lumi narskuu jalkojen alla Arctic TreeHouse -hotellin pihamaalla, vaikka on toukokuu. Olemme napapiirin lähellä, ja viimeiset lumet sulavat täällä vasta kesällä.

Utelias vieras saattaa kiinnittää huomiota hotellin pihalle pystytettyihin, erikoisiin kyltteihin pienen mäennyppylän päällä.

Pulkkamäki, laskeminen sallittu vain tässä.

Varothan pulkkailijoita!


Hotellin omistajat Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen kertovat IS:lle, että äveriäät aasialaiset turistit ovat kaikista suomalaisista erikoisuuksista mieltyneet aivan erityisen paljon juuri pulkkailuun.

– Aasialaiset rakastavat pulkkamäkeä, Katja sanoo ja hörähtää nauruun.

– Kun he aamulla heräävät, he aloittavat päivänsä pulkkamäellä. Aamiaisen jälkeen he laskevat taas pulkkamäkeä. Sitten he lähtevät suorittamaan päivän aktiviteettejaan. Päivän ohjelman jälkeen he laskevat vielä lisää pulkkamäkeä!, Katja nauraa.


Hotellin henkilökunta keräilee hylättyjä pulkkia ja liukureita mökkien lähettyviltä talteen vielä juhannuksena.

Katjan mukaan suomalaisen silmiin aivan tavalliset elämykset ovatkin turistien mieleen. Pulkkailussa yhdistyy vauhdin hurma, luonto ja eksoottinen lumi.

– On vähän harmillistakin nähdä, että ihmiset ovat tosiaankin niin vieraantuneita luonnosta, että ruoan syöminen laavussa ja pulkkailu ovat heille jotain niin erilaista ja ihmeellistä. Meille suomalaisille tuollaiset asiat ovat vielä melko tavallisia, hän pohtii.

Koska pulkkailusta on tullut aasialaisten keskuudessa niin ilmiselvä hitti, yrittäjäpariskunta aikoo ensi talvena panostaa pulkkailumahdollisuuksiin hotellin lähellä.

– Suunnittelimme, että rakennamme tähän viereen vielä isomman pulkkamäen, jossa voisi laskea mäkeä isoilla ilmarenkailla, Ilkka Länkinen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt