Sateet väistyvät – helteet lähestyvät

rac

Julkaistu:

Sää
Sää poutaantuu suuressa osassa maata sunnuntaina.
Aamulla voidaan vielä saada vesisateita maan eteläosassa ja itärajan tuntumassa. Päivällä sadekuuroja saataneen lähinnä maan pohjoisosassa.

Etelä- ja Keski-Suomessa aamun sateet väistyvät päivän aikana itärajan taakse ja luvassa on osin aurinkoinen, osin vaihtelevan pilvinen sää.

Päivälämpötilat vaihtelevat Lounais-Suomen reilusta 15 asteesta Lapin noin kymmeneen asteeseen. Tosin Käsivarressa ja päälaella saatetaan jäädä lähemmäs viittä astetta.

Helteitä odotellessa

Ensi viikolla on odotettavissa jopa hellelukemia, mutta sitä ennen on vielä yksi kylmä yö koko maassa. Maanantain vastaisena yönä hallaa saattaa olla aivan etelää myöten.

Maanantaina on vielä epävakainen sää ja lännestä saapuu yhtenäinen sadealue, joka liikkuu koko maan yli tiistain vastaisena yönä. Tiistaina sää sitten lämpenee niin, että Etelä-Suomessa saatetaan paikka paikoin saavuttaa helleraja. 20 astetta voidaan mitata puolestaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueille asti. Lapissa lämpötila vaihtelee 10:stä 15 asteeseen.

Viikon puolivälin paikkeilla helteen todennäköisyys kasvaa ja kohoaa Salpausselän pohjoispuolelle. Eteläosissa lämpötila saattaa olla jopa 27–28 astetta.

Myös torstaina ollaan Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpimän ilmamassan alueella, ja hellelukemiin päästään monin paikoin Etelä- ja Keski-Suomessa. Lapissa asteita on parisenkymmentä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt