Kommentti: Jospa yhden lahjan voisi antaa jokaiselle nuorelle

Julkaistu:

Kommentti
Jokaisen nuoren soisi uskovan samaan, mihin on uskonut ritari Tuomas Gerdt, kirjoittaa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin.
Tämä on juhlaviikko. Suomi on juhlinut Leijonia, kouluissa juhlitaan loman alkua ja kymmenettuhannet nuoret juhlivat nyt viikonloppuna valmistumistaan. Tällä viikolla hyvin pienimuotoisesti juhli myös eräs tämän maan eteen kaikkensa antanut mies, viimeinen elossa oleva Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt. Gerdt täytti 97 vuotta ja hänen kunniakseen juotiin kakkukahvit Oulunkylän kuntoutussairaalassa.

Tilaisuudessa Gerdtin tytär Anitta piti koskettavan puheen, jossa kiitti isäänsä muun muassa rohkeudesta, henkisestä ja hengellisestä pääomasta ja vielä jostain, joka jäi soimaan päähän: ”Uskosta siihen, että kaikkiin ongelmiin löytyy ratkaisu”. Tällaisen vahvan uskon ritari oli kyennyt välittämään lapsilleen – huolimatta kaikesta, jota hän itse nuorena miehenä sodassa oli joutunut näkemään ja kokemaan. Miten hieno perintö.

Voisipa tuon saman uskon valaa jokaiseen nuoreen ja lapseen, jonka Suvivirsi saattelee tänään kesän viettoon. Pystyisipä tuon uskon siirtämään jokaiselle, joka jännittää pääsykokeita tai suree jo etukäteen, saako tulevaisuudessa työpaikkaa. Jokaiselle, joka miettii, mihin menee maailma ja mistä hänelle itselleen löytyy sieltä paikka.

Saisipa jokaisen nuoren ymmärtämään, että joskus elämä tuo meille kaikille eteen ongelmia, milloin isoja, milloin pieniä, mutta ei niitä kannata etukäteen turhaan murehtia.

Jospa jokaisen nuoren saisi katsomaan kirkkain ja luottavaisin silmin tulevaan ja uskomaan, että ongelmiin on löydettävissä myös ratkaisuja – uskomaan, että elämä kantaa. Jospa sellaisen tulevaisuudenuskon voisi tänä viikonloppuna antaa lahjaksi jokaiselle valmistuvalle nuorelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt