Miehen työntämisestä juna-raiteelle syytetty: ”Olin kiihtynyt ja vihainen” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Miehen työntämisestä juna-raiteelle syytetty: ”Olin kiihtynyt ja vihainen”

Syytetty Helsingin käräjäoikeudessa.

Syytetty Helsingin käräjäoikeudessa.

Julkaistu: 31.5.2019 14:06

Muun muassa tapon yrityksestä syytetyn 34-vuotiaan miehen muistikuvat ovat hatarat.

Syyttäjän mukaan mies kävi yllättäen 33-vuotiaan miehen kimppuun, löi tätä ja työnsi junaraiteelle Helsingissä Pasilan juna-asemalla huhtikuussa. Osapuolet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Mies ei muista, mistä tapahtumat saivat alkunsa.

– Sen muistan, että olin kiihtynyt ja halusin loukata häntä sanallisesti, mies sanoi Helsingin käräjäoikeudessa.

Uhrin seurassa ollut nainen kertoi aiemmin oikeudessa, että mies olisi hermostunut sen jälkeen, kun hän tarjosi syytetylle minttupastillia.

– Muistan, että olin kiihtynyt ja vihainen ja halusin lyödä. Olen selkeästi riehunut ja aika kevein perustein, jos semmoisia oikein on, mies sanoi oikeudessa.

Kun uhri oli noussut työnnön jälkeen junaraiteelta takaisin laiturialueelle, mies kävi uudelleen uhrin kimppuun ja potkaisi häntä. Syyttäjän mukaan mies yritti myös työntää uhrin takaisin junaraiteelle, kun juna lähestyi. Työntäminen jäi kuitenkin yritykseksi, kun sivullinen henkilö tuli väliin.

– Tajuaksä mitä sä teet, sä tapat ton. Sain vedettyä pois ja olin shokissa, tilanteeseen väliin tullut sivullinen mies kertoi oikeudessa.

Lue myös: Junaraiteelle yllättäen työnnetty mies oikeudessa: ”Sen tajusin, että juna näkyi jo 50 metrin päässä”

Seuraava muistikuva syytetyllä on, kun vartijat tulivat ja ottivat hänet kiinni. Mies paini vartijoiden kanssa. Syyttäjän mukaan mies uhkasi tässä yhteydessä paikalla ollutta naista tappamisella.

– Huono asenne, yhdistettynä voimakkaaseen juomiseen, vodkaan. Minut tunnetaan tämmöisenä ehkä jopa kiivaana. Jostain asioista minulla saattaa olla jyrkät mielipiteet. Vaikka olisi näkemyseroja, se ei missään tapauksessa käy selitykseksi käytökselle, mitä olen tehnyt, mies sanoi.

Myös poliisit tulivat paikalle, ja mies otettiin kiinni. Hänen hallustaan löytyi vähäinen määrä kannabista.

Kertomansa mukaan miehelle valkeni poliisivankilassa seuraavana aamuna, mitä hän oli juna-asemalla tehnyt. Mies ei ollut ensin uskoa, kun poliisit kertoivat, että häntä epäillään tapon yrityksestä.

– En ollut ensin uskoa. Kun näin videon, vasta silloin valkeni, miten olen käyttäytynyt, mies totesi.

Tapahtumat tallentuivat asemalla olleille valvontakameroille, ja videot ovat keskeisenä todisteena oikeudessa.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta tapon yrityksestä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja laittomasta uhkauksesta. Mies myöntää syyllistyneensä väkivaltatilanteessa ainoastaan perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. Laittoman uhkauksen hän kiistää. Kaksi muuta syytekohtaa mies myöntää.

Tuoreimmat osastosta