Junaraiteelle yllättäen työnnetty mies oikeudessa: ”Sen tajusin, että juna näkyi jo 50 metrin päässä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Junaraiteelle yllättäen työnnetty mies oikeudessa: ”Sen tajusin, että juna näkyi jo 50 metrin päässä”

Kuvituskuva Pasilan asemalta.

Kuvituskuva Pasilan asemalta.

Julkaistu: 31.5.2019 12:14

Junaraiteelle Helsingin Pasilan asemalla työnnetty mies kertoi kauhukokemuksistaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Helsingin käräjäoikeudessa palattiin perjantaina viime huhtikuussa tapahtuneeseen välikohtaukseen.

33-vuotias miesuhri kertoi oikeudessa, että hän istui asemalaiturilla muiden ihmisten kanssa, kun syytetty tuli yhtäkkiä soittamaan suutaan. Uhrin seurassa ollut nainen tarjosi rikoksista syytetylle 34-vuotiaalle miehelle minttupastillia, mutta naisen mukaan mies hermostui.

– Hän alkoi solvaamaan ja käyttäytymään erittäin aggressiivisesti, nainen sanoi oikeudessa.

– Sitten tämä yksi kaveri tuli huutamaan jokaisen eteen ja räyhäämään ”saatanan narkkarit” . Sanoin, että mua ja (naista) et narkkariksi hauku. Sitten hän löi ja potki ja juoksin karkuun, uhri sanoi oikeudessa.

Syytetty oikeudessa.

Syytetty oikeudessa.

Syytetty otti kuitenkin uhrin kiinni ja työnsi tämän junaraiteelle. Mies lensi isossa kaaressa selkä edellä, ja syyttäjän mukaan hän löi päänsä raiteeseen.

– Sen muistan, kun olin raiteilla ja nousin, että juna näkyy 50 metrin päässä. Siitä pääsin omin avuin ylös, sitten tuli taas uudestaan iskua. Sen jälkeen en kauheasti muistakaan, mies sanoi.

Uhri onnistui nousemaan asemalaiturille, mutta syytetty tuli uudestaan kimppuun, ja potkaisi uhria. Syyttäjän näkemyksen mukaan mies yritti työntää uhrin takaisin raiteelle, mutta väliin tullut sivullinen puuttui tilanteeseen, eikä mies pudonnut uudelleen lähestyvän junan eteen.

Lue myös: Syyte oikeudessa: Mies työnsi ihmisen junanraiteille – junan valot näkyivät jo, sivullinen pelasti pahimmalta

Vartijat tulivat paikalle, ja mies paini heidän kanssaan. Syyttäjän mukaan mies myös uhkasi tappamisella paikalla ollutta naista. Lopulta paikalle tulivat poliisit, jotka veivät miehen. Miehen hallusta löytyi vähäinen määrä kannabista.

Kokemus oli uhrille järkyttävä.

– Olen ollut ihan paniikissa tähänkin päivään asti. Ensimmäisiin 2–3 päivään en uskaltanut mennä kotiin.

– En pystynyt nukkumaan, enkä olemaan yksin, ahdisti niin paljon. Turhaltakin tuntuvat asiat pelottivat, yksin oleminen pelotti, uhri kertoi oikeudessa.

Syyttäjä vaatii syytetylle ehdotonta vankeutta tapon yrityksestä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja laittomasta uhkauksesta. Mies myöntää syyllistyneensä väkivaltatilanteessa ainoastaan perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. Laittoman uhkauksen hän kiistää. Kaksi muuta syytekohtaa mies myöntää.

Tuoreimmat osastosta