Entinen kansanedustaja Tuulikki Ukkola on kuollut – tytär Sanna Ukkola sai suruviestin Roomaan: ”Kukaan ei osannut aavistaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Entinen kansanedustaja Tuulikki Ukkola on kuollut – tytär Sanna Ukkola sai suruviestin Roomaan: ”Kukaan ei osannut aavistaa”

Tuulikki Ukkolan tytär Sanna Ukkola kirjoitti äitinsä poismenosta Facebook-tilillään.

Julkaistu: 30.5.2019 10:22, Päivitetty 30.5.2019 11:20

Entinen kansanedustaja, toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri Tuulikki Ukkola on kuollut 75-vuotiaana.

Ex-kansanedustaja Tuulikki Ukkolan tytär, Ylen toimittaja Sanna Ukkola kertoo äidin kuoleman tulleen koko perheelle yllätyksenä.

Tuulikki Ukkola oli kuollessaan 75-vuotias. Hän menehtyi tiistaina 28. toukokuuta.

– Äiti oli kyllä sairastellut viime vuosina, mutta hän asui kotona Oulussa ja eikä kukaan meistä osannut aavistaa, että näin kävisi.

– Kuolinsyytä me emme vielä edes tiedä, mutta hän oli kotona isän kanssa, kun se tapahtui yllättäen, Sanna Ukkola kertoi torstaina IS:lle puhelimitse Oulusta.

Tuulikki Ukkola Eduskuntatalon edustalla helmikuussa 1995.

Sanna Ukkola kertoo olleensa lomalla Roomassa, kun tieto äidin poismenosta tavoitti hänet. Hän ei siten ehtinyt nähdä enää äitiään elossa.

– Keskeytimme heti lomamme ja tulimme isän tueksi tänne Ouluun. Eilen illalla pääsimme perille, kun matkustimme koko päivän.

Tuulikki Ukkola ehti olla 50 vuotta naimisissa toimittaja-pakinoitsija Jukka Ukkolan kanssa. Pariskunnalla oli juuri suunnitelmissa muutto Helsinkiin, jotta he olisivat voineet olla lähempänä tytärtään.

– He olivat tehneet jo järjestelyjä Helsinkiin muuttoa varten. Mutta nyt kävi sitten näin. Niin surullista.

Sanna Ukkola laittoi torstaina uutisen äitinsä poismenosta myös Facebookiin julkisena postauksena. Hän liitti mukaan mustavalkoisen kuvan, jossa Tuulikki Ukkola katsoo iloisena kameraan.

– Äiti nukkui pois toissa päivänä. Tässä äiti nuorena toimittajana. Lepää rauhassa rakas äiti. Ikävä sinua, hän kirjoitti postauksen oheen.

Ukkola kertoi olevansa surun keskellä helpottunut siitä, että Jukka-isä on kaikesta huolimatta hyväkuntoinen.

Tuulikki Ukkola ja hänen miehensä Jukka Ukkola olivat suunnitelleet muuttoa Helsinkiin lähemmäs tytärtään Sanna Ukkolaa.

– Isä on onneksi hyvissä sielun ja ruumiin voimissa. Mutta me kaikki luulimme, että äidillä olisi ollut vielä aikaa enemmän. Hän oli kuitenkin vielä aika nuori.

Tuulikki Ukkola (s. 1943) valittiin Oulun vaalipiiristä eduskuntaan vuoden 1991 vaaleissa sitoutumattomana Liberaalisen kansanpuolueen listalta kansanedustajaksi kaudelle 1991–1995. Hän toimi lisäksi kokoomuksen kansanedustajana vuosina 2007–2011.

Liberaalien puheenjohtaja Tuulikki Ukkola ja Vapaan Suomen Liiton puheenjohtaja Ilkka Hakalehdon TV1:n suuressa vaalikeskustelussa vuonna 1995.

Hän oli myös Liberaalisen Kansanpuolueen puheenjohtaja vuosina 1993–1995.

Ukkolan toimittajan ura alkoi Kalevassa vuonna 1962. Hän toimi lehdessä muun muassa poliittisen toimituksen esimiehenä ja myöhemmin myös pääkirjoitustoimittajana.

Ukkola julkaisi teokset Valittajien valtakunta vuonna 1993 ja Kansanvallan vanki vuonna 1996.

Hän sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 1989.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?