Erkki Liikanen osallistuu ainoana suomalaisena salaperäiseen Bilderberg-kokoukseen

Julkaistu:

Valkoisesta talosta tapaamiseen osallistuu presidentin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner.
Maailman huippuvaikuttajien Bilderberg-ryhmä kokoontuu tänä vuonna Sveitsin Montreaux’ssa. Bilderberg-ryhmän tapaamiset ovat ulkopuolisilta suljettuja.

Tänä vuonna Suomesta on saanut kutsun Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen. Hän osallistuu ainoana suomalaisena kokoukseen.

Vuosi sitten Bilderberg-tapaamiseen saivat Suomesta kutsun Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, UPM:n ja Sampo-konsernin hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos ja kansanedustaja Elina Lepomäki.

Bilderberg-tapaaminen alkaa torstaina ja päättyy sunnuntaina. Tapaamiseen saapuu noin 130 osanottajaa 23 maasta. Osanottajissa on poliitikkoja ja eri alojen asiantuntijoita.

Kutsun ovat saaneet Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, EU-komission entinen puheenjohtaja José Manuel Barroso ja Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger.

Valkoisesta Talosta tapaamiseen saapuu presidentti Donald Trumpin neuvonantaja ja vävy Jared Kushner.

Virosta kutsun on saanut Viron pääministeri Jüri Ratas. Ruotsista tapaamiseen saapuvat SEB:n hallituksen puheenjohtaja Marcus Wallenberg, Ericssonin tutkimustoiminnasta vastaava johtaja Sara Mazur ja puoluejohtaja Ulf Kristersson.

Teollisuusalojen edustajia ovat muun muassa ohjelmistoyhtiö Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ja lentoyhtiö Ryanairin toimitusjohtaja Michael O´Leary.

Sveitsissä keskustellaan muun muassa ilmastomuutoksesta, tietoturvauhista, Kiinasta, Venäjästä ja Britannian EU-erosta Brexitistä.

Bilderberg-ryhmä on kokoontunut vuodesta 1954 lähtien. Ryhmän nimi tulee hollantilaisesta hotellista. Ensimmäinen kokous järjestettiin Hotel de Bilderberg -nimisessä hotellissa.

Juttua muokattu klo 16.42: Korjattu Bildergbergin kirjoitusasu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt