Ilta-Sanomilla kaikkien aikojen ennätyspäivä

Julkaistu:

Suomen suurin uutismedia Ilta-Sanomat teki verkkopalvelussaan maanantaina kaikkien aikojen käyntiennätyksen.
Jääkiekon MM-finaalin jälkeisenä kultajuhlamaanantaina IS:n verkkopalvelussa käytiin reilusti yli 7 miljoonaa kertaa. Tämä on ylivoimaisesti enemmän kuin koskaan aiemmin IS:n historiassa.

IS julkaisi maanantain puolella Leijoniin ja mestaruuden juhlimiseen liittyen verkkosivuillaan yli 150 artikkelia, mikä on enemmän kuin yksikään toinen media Suomessa.

Kaikkein suosituin juttu oli liveseuranta-artikkeli, jossa seurattiin Leijonien päivää alkaen ”Mörkölennon” lähtemisestä Slovakian Bratislavasta aina Helsingin Kaisaniemen kansanjuhlan päätökseen asti. Juttu keräsi yli miljoona sivunäyttöä.

– Tämä osoittaa tietysti, että jääkiekko on Suomessa äärettömän suosittu urheilulaji ja että jääkiekon maailmanmestaruus koskettaa suomalaisia ikään ja sukupuoleen katsomatta. Mutta toki tämä kertoo myös sen, että kun jotain suurta ja mielenkiintoista tapahtuu, suomalaiset tietävät, että Ilta-Sanomat palvelee lukijoitaan parhaiten, Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja kommentoi.

Ilta-Sanomien verkkosivuston ja sovellusten käyttö on kasvanut hurjaa vauhtia kaikilla mittareilla, ja ennätysviikot ovat seuranneet toistaan. Viime vuoteen verrattuna esimerkiksi käynnit verkkopalvelussa ovat kasvaneet 15 prosenttia. Tämän vuoden edellinen ennätysviikko oli viime viikko, jolloin pelattiin MM-kiekkoa ja käytiin eurovaalit. Sitä aiempi ennätysviikko oli eduskuntavaaliviikko huhtikuussa.