Kolmoismurhaaja Eikka Lehtosaari pääsee vapauteen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kolmoismurhaaja Eikka Lehtosaari pääsee vapauteen

Julkaistu: 28.5.2019 9:33, Päivitetty 28.5.2019 12:28

Kolmoismurhasta elinkautista istunut Eikka Lehtosaari, 51, pääsee ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden maaliskuussa.

Helsingin hovioikeus päätti asiasta tänään tiistaina.

Lehtosaari syyllistyi kahden muun miehen kanssa niin sanottuihin Lahden pizzeriamurhiin vuoden 2000 tammikuussa. Murhat tehtiin ampumalla. Uhreina oli kolme miestä, jotka olivat kilpailevassa jengissä.

Hovioikeuden mielestä Lehtosaaren vapauttamista vastaan puhui itse rikos, vankila-aikaiset rikokset sekä hänen ”kiinnittymisensä rikollisjärjestön toimintaan”.

Hovioikeus totesi kuitenkin, että Lehtosaari on istunut nyt vankilassa 19,5 vuotta, ja pitkä aika puolsi hänen vapauttamistaan.

– Vapauttamista puolsivat myös viime vuosina tapahtunut positiivinen kehitys hänen käyttäytymisessään ja osallistumisessaan vankilan toimintoihin. Hän oli suorittanut vankeusrangaistustaan viime vuosina rikkeittä ja hänen rangaistusajan suunnitelmansa tavoitteet olivat edenneet. Lisäksi hän oli sitoutunut päihteettömyyteen, Helsingin hovioikeus kirjoittaa.

Kun hovioikeus puntaroi kaikkia seikkoja, se tuli kokonaisharkinnassa siihen lopputulokseen, että Lehtosaari voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen 16.3.2020. Rikosseuraamuslaitos puolsi myös Lehtosaaren vapauttamista.

– Kaikkia vapauttamisharkinnassa vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena punnitessaan hovioikeus katsoi, että vanki voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen, ja määräsi vapauttamispäiväksi 16.3.2020, jolloin vankilassa oloaikaa tulee kertyneeksi 20 vuotta 2 kuukautta, Helsingin hovioikeus totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?