Trillerimäinen Suomi–Ruotsi-ottelu keräsi valtavan yleisön: ”Ylivoimaisesti vuoden katsotuin tv-ohjelma Suomessa”

rac

Julkaistu:

Leijonien huikea puolivälieräpeli eilen illalla Ruotsia vastaan keräsi myös arvoisensa katsojamäärän. Suomen 5−4 jatkoaikavoittoon päättynyt ottelu tavoitti yli 2,4 miljoonaa katsojaa.
Suomen jännittävä jääkiekkotaistelu arkkivihollistaan Ruotsia vastaan kokosi kotikatsomoihin vuoden ennätysmäärän katsojia. Suomen jatkoajalla ratkaisema ottelu tavoitti yhteensä 2,43 miljoonaa katsojaa. Keskikatsojamääräkin kohosi 1,75 miljoonaan.

Yllä olevalla videolla IS:n MM-Videotuomarit purkavat puolivälierätrilleriä.

Eniten peliä seurattiin televisiosta MTV3:n kautta, sitten televisiosta C Moren kautta ja kolmanneksi C Moren suoratoistopalvelun kautta. Ravintolakatselua ei ole luvuissa mukana.

– Suomi-Ruotsi peli oli katsojamäärältään kisojen kovin toistaiseksi. Paras vartti näyttää olleen 22.15−22.30, MM-kisojen viestintävastaava Pekka Mäntylä MTV:ltä kertoo.


Suurimman katsojapiikin aikaan 22.15−22.30 pelattiin ottelussa toista erää, jolloin leijonat pyörittivät peliä vimmaisesti Ruotsin päädyssä.

Ylipäänsä leijonat ovat olleet MM-turnauksessa voittoisia paitsi jäällä myös kotikatsomoissa: Suomen ottelut ovat olleet maan katsotuimmat tv-ohjelmat vuonna 2019.

– Jo alkusarjan neljä ottelua olivat tämän alkuvuoden katsotuimmat tv-ohjelmat. Mutta tämä Suomi-Ruotsi ottelu on ollut ylivoimaisesti vuoden katsotuin tv-ohjelma Suomessa. Viimeksi on ollut näin isoja lukuja vuonna 2016 eli Patrik Laine -huuman aikana, Mäntylä sanoo.

Lue myös: Neuvostolegenda Vladislav Tretjak esitti teorian, miksi Ruotsin NHL-tähdet romahtivat Suomea vastaan: ”Ne jättävät jälkensä”

Tässä Suomen otteluiden keskikatsojamäärät (ja tavoittavuudet) MM-kisoissa televisiossa ja suoratoistopalvelussa:

10.5. Suomi-Kanada 1,07 miljoonaa (1,69 miljoonaa)

11.5. Slovakia-Suomi 1,37 miljoonaa (1,98 miljoonaa)

13.5. USA-Suomi 1,31 miljoonaa (2,01 miljoonaa)

16.5. Suomi-Tanska 1,38 miljoonaa (2,08 miljoonaa)

18.5. Suomi-Iso-Britannia 1,36 miljoonaa (1,95 miljoonaa)

19.5. Ranska-Suomi 1,40 miljoonaa (2,07 miljoonaa)

21.5. Suomi-Saksa 0,64 miljoonaa (0,93 miljoonaa)

23.5. Suomi-Ruotsi 1,75 miljoonaa (2,43 miljoonaa)

Keskikatsojamäärällä tarkoitetaan kaikkien erien keskikatsojamäärää ja tavoitettavuudella niitä ihmisiä, jotka ovat katsoneet ottelua vähintään kolme minuuttia yhtäjaksoisesti. Kaikista näistä luvuista puuttuvat vielä ravintolakatseluluvut ja muu julkisessa tilassa tapahtunut katselu.

Mäntylä kertoo, että jääkiekon katsojamäärissä ovat eniten yllättäneet suuret katsojamäärät myös alkulohkon oletettuja heikompia vastustajia vastaan käydyissä otteluissa.


– Maikkarilla osasimme odottaa, että esimerkiksi Slovakia-peli kiinnostaa kovasti Suomen hienon Kanada-voiton jälkeen. Mutta se yllätti, että myös Suomen pelit Tanskaa, Isoa-Britanniaa ja Ranskaa vastaan olivat keskikatsojamäärältään ja tavoitettavuudeltaan noin kovaa luokkaa, vaikka niissä eivät panokset ehkä olleet yhtä korkealla kuin kisojen alussa. Kaikista kovin keskikatsojamäärä näistä alkulohko-otteluista oli itse asiassa Suomi-Ranska ottelussa, sitten Tanska-ottelussa ja sitten Slovakia-ottelussa.

Lue myös: Epätietoisuus valtasi MM-areenan Suomen viime hetken tasoituksen jälkeen – Ruotsin valmentajalta hämmentävä selitys dramaattisille tapahtumille

Silti ollaan vielä kaukana jääkiekko-ottelun Suomen katsojamääräennätyksestä, joka on tehty vuonna 2016 MM-kisojen finaalissa Suomi-Kanada. Silloin keskikatsojamäärä oli 2,2 miljoonaa ja tavoitettavuus 3,3 miljoonaa.

– Nämä vuoden 2016 luvut ovat käsittämättömiä tämän kokoiseen maahan. Ne menivät silloin ohi myös mestaruusvuosifinaalien 1995 ja 2011, Mäntylä toteaa.

Vuoden tv-katsojaennätys saattaa kuitenkin kohentua jo huomenna, kun Suomi kohtaa välierissä kivikovan Venäjän. Ottelu alkaa kello 16.15.

– Olisi se aika kummallista näiden katsojalukujen jälkeen, jos välierässä jäätäisiin alle 1,5 miljoonan keskikatsojamäärän, vaikka alkamisaika hieman haastavampi onkin, Mäntylä veikkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt