Joensuulaisen Mikon salaperäinen juoma sai presidentti Niinistön innostumaan – ”Voittaa Kultarannakin perinnejuoman”

Julkaistu:

Joensuun Teatteriravintolan keittiöpäällikkö Mikko Hiltusen kehittämä juoma sai harvinaisen arvovaltaiset kehut.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Joensuussa tiistaina 21. toukokuuta 2019. Päivä sisälsi perehtymistä ammatilliseen koulutukseen, metsien rooliin ilmastonmuutoksessa ja rajavartioston toimintaan.

Päivään sisältyi myös kahvihetki Joensuun kaupungintalolla. Siitä tuli ikimuistoinen Joensuun Teatteriravintolalle, joka huolehti tarjoilusta.

– Presidentti oli aidosti kiinnostunut siitä, mitä meillä oli tarjolla. Hän kehui erityisesti raparperimahlajuomaamme, ravintoloitsija Karina Sälting kertoo Ilta-Sanomille.

Presidentti jätti ravintolalle kiitokset myös kirjallisesti.


– Kiitos! Muun hyvän ohella raparperimehu voittaa Kultarannankin perinnejuoman, presidentti kirjoitti menukorttiin oman allekirjoituksensa lisäksi.

Sälting on iloinen ravintolansa henkilökunnan puolesta hyvin sujuneesta vierailusta, joka kesti noin 20 minuuttia.

– Juoman reseptin on meillä itse kehittänyt keittiöpäällikkö Mikko Hiltunen. Juomassa on koivun mahlaa ja raparperia, mutta tarkempi resepti on salainen. Sen voin sanoa, että maku on mainio, Sälting kertoo.

– Olen todella onnellinen koko henkilökuntamme puolesta. Presidentti sai yhden pullon kehumaansa juomaa kotiin vietäväksi.

Juoman kehittäjä pitää reseptin vielä salaisuutena

Myös juoman kehittäjä Mikko Hiltunen on hyvillään.

– Totta kai tämä tuntuu hyvältä, että mietityt asiat saavat huomiota. Täytyy antaa kunnia myös työyhteisölle. Asioita tehdään yhdessä ja saamme tukea toisiltamme ideoiden kehittämisestä, Hiltunen sanoo Ilta-Sanomille.

Hän pitää juoman tarkemman reseptin yhä salaisuutena.

– Ainakin toistaiseksi.


Tilaisuutta isännöi Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Asiasta uutisoi aiemmin sanomalehti Karjalainen.
Joensuun Rantakadulla toimiva Teatteriravintola on paikallisia pohjoiskarjalaisia makuja ja raaka-aineita hyödyntävä ruokaravintola.

Vuonna 1914 perustettu ravintola on Joensuun vanhin perustamisestaan yhtäjaksoisesti toiminut ravintola.