Helsingin poliisin viestintäjohtajaa epäillään virka- ja lahjontarikoksesta – ”Pidän hyvänä, että asia tutkitaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin poliisin viestintäjohtajaa epäillään virka- ja lahjontarikoksesta – ”Pidän hyvänä, että asia tutkitaan”

Helsingin poliisin viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola kuvattuna Pasilan Poliisitalolla Helsingissä 4. tammikuuta 2017.

Julkaistu: 23.5.2019 11:06, Päivitetty 23.5.2019 11:46

Juha Hakolaan kohdistuu rikosepäily.

Helsingin poliisin viestintäjohtajaa Juha Hakolaa epäillään virka- ja lahjontarikoksesta. Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

HS:n tietojen mukaan rikosepäilynä on, että Helsingin poliisi olisi hankkinut ainakin ruokailua Hakolan vaalirahoittajalta.

Poliisirikossyyttäjä Jukka Haavisto kertoo HS:lle tutkivansa Helsingin poliisin rikosylikomisarion vaalirahoitusta koskevaa tapausta ja rikosepäilyn liittyvän viime eduskuntavaaleihin sekä joihinkin edellisiin vaaleihin.

Keskusrikospoliisi puolestaan tutkii HS:n mukaan lahjuksen antamista, joka liittyy Helsingin poliisin ylikomisarioon. KRP:n mukaan jutussa on yksi epäilty ja lahjuksen antaminen koskee viime ja joitain edellisiä vaaleja.

Hakola kiistää syyllistyneensä rikoksiin vaalirahoituksessaan. Hakola sanoo STT:lle pitävänsä kuitenkin hyvänä, että asia tutkitaan.

– ”En koe, että olisin syyllistynyt mihinkään rikokseen”, Hakola sanoo.

Haavisto ja tutkinnanjohtaja Visa Weckström KRP:stä kertovat molempien tutkintojen olevan alkuvaiheessa.

Hakola on kiistänyt HS:lle, että poliisi olisi tehnyt hankintoja häneen liittyvän korruption vuoksi.

Hakola on pitkän linjan poliisi, joka on aiemmin työskennellyt ainakin Helsingin huumepoliisissa sekä hälytyskeskusyksikössä.

Hän oli Kokoomuksen kansanedustaja vuosien 2007–2011 välisenä aikana. Hakola oli ehdolla myös tämän vuoden eduskuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi. Hän on myös Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?