Torjuttu mies roiski bensaa naisen päälle ja sytytti asunnon tuleen – Salon rivitalopalosta vaaditaan ehdotonta vankeutta

Julkaistu:

Käräjäoikeus
Rivitaloasunto tuhoutui palossa kokonaan.
Salon Perniön maaliskuisen rivitalopalon sytyttämisestä syytetylle 35-vuotiaalle miehelle vaaditaan ehdotonta vankeutta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan mies kaatoi bensiiniä rivitaloasunnon eteisen ja keittiön lattialle ja kasteli bensiinillä myös asunnon sohvan. Tämän jälkeen hän sytytti sohvan, ja tuli levisi rikkoutuneiden ikkunoiden kautta kattorakenteisiin.

Rivitalossa asui yhteensä kymmenen ihmistä ja kiinteistössä oli palon syttyessä kuusi henkilöä. Tuli oli syyttäjän mukaan vaarassa levitä koko kiinteistöön.

Asunnossa asuivat asianomistajan korvausvaatimuksen mukaan miehen itsensä lisäksi myös nainen ja naisen kaksi lasta. Naisen mukaan mies oli hetkeä aiemmin tullut torjutuksi. Nainen ei enää halunnut jatkaa jo kertaalleen päättynyttä seurustelusuhdetta.

Naisen mukaan oli lähinnä sattumaa, että hän ja lapset pelastuivat tulipalolta. Bensaa oli naisen mukaan roiskunut myös naisen päälle ja hän kamppaili sytyttimestä miehen kanssa. Hän ja lapset ehtivät kuitenkin poistua asunnosta ennen tulipaloa.

Lasten isän korvausvaatimuksen mukaan lapset kärsivät tapahtuman jälkeen peloista ja ahdistuksesta. Myös se, että perheen kissat kuolivat tulipalossa, aiheutti lapsille surua. Syytetty on eri mies kuin lasten isä.

Naisen ja lasten koti ja irtaimisto tuhoutuivat

Syytetty mies oli muuttanut naisen mukaan asuntoon reilu vuosi ennen tulipaloa. Naisen ja syyttäjän mukaan koko reilun 40 000 euron irtaimisto ja koti tuhoutuivat palossa kokonaan. Nainen on toistaiseksi joutunut selviämään ilman korvauksia maaliskuun lopulta asti asuen hotellissa ja vuokra-asunnossa.

– Vakuutusyhtiö ei ole toistaiseksi korvannut mitään omaisuutta lukuun ottamatta ennakkoa lastenhuoneen irtaimistosta, nainen sanoo vaatimuksessaan.

Miestä syytetään törkeästä tuhotyöstä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta. Hän ajoi tulipalon sytyttämispäivänä syyttäjän mukaan 0,8 promillen humalassa yli sataakahtakymppiä ulos tieltä. Auto päätyi ojan yli pellolle, ja mies jäi henkiin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa ratkaisunsa kahden viikon päästä.