Rikolliset varastivat laskuja ja vaihtoivat niiden tilinumerot – hovioikeus korotti yhden tuomitun tuomiota

Julkaistu:

Rikos
Turun hovioikeus on korottanut yhden miehen tuomiota niin sanotussa Pirkanmaan postilaatikkohuijauksessa.
Nokialla ja Ylöjärvellä varastettiin kirjeitä postilaatikoista talvella 2015–2016. Varastettuihin laskuihin vaihdettiin vääriä tilinumeroita, ja ne ohjattiin alkuperäisille vastaanottajille. Maksetut rahat menivätkin oikeiden vastaanottajien sijaan huijareille.

Yksi huijauksen toteuttajista tuomittiin Pirkanmaan käräjillä varkaudesta, väärennyksestä, petoksista ja törkeästä rahanpesusta 80 päivän ehdottomaan vankeuteen. Syyttäjä valitti miehen saamasta tuomiosta hovioikeuteen. Syyttäjän mukaan miehen rangaistusta oli kohtuullistettu liikaa aiempien tuomioiden perusteella. Kohtuullistamista tehdään aiempien tuomioiden perusteella siksi, että aiemman ja uuden tuomion kokonaisuudesta ei saa muodostua ankarampaa kuin jos rikoksista olisi tuomittu yhteinen rangaistus samalla kertaa.

Hovioikeus totesi, että yksinään rahanpesurikoksesta olisi pitänyt tuomita vuosi vankeutta. Hovioikeus tuomitsi aiemmin vankilatuomion saaneen miehen seitsemän kuukauden vankeuteen postilaatikkohuijaukseen osallistumisesta.