Matin räikeän violettia taloa ihastellaan sekä kauhistellaan – vaimo käski peittää talon ihmettelijöille maalatun suoran viestin

Julkaistu:

”No one likes it – we don't care” -teksti ehti koristaa taloa parin kuukauden ajan ennen kuin vaimo antoi määräyksensä sen peittämiseksi.
Matti Uusenin, 59, rakentamaa violettia taloa voidaan pitää Eurajoella jonkinasteisena nähtävyytenä.

Kun Uusen maalasi talon vaimonsa ideasta räikeän violetiksi muutama vuosi sitten, kasvoi liikenne talon lähettyydessä huomattavasti. Ihmiset pysähtyivät kuvaamaan haja-asustusalueella perinteisestä poikkeavaa taloa.

Uusen itse on tottunut räväkän väriseen taloon, eikä hämmenny myöskään toisista värikkäistä taloista. Uusen kertookin ihmettelevänsä suuresti Vesilahden vaaleanpunaisen talon erikoista kiistaa, jonka vastapuolina ovat yksityinen kiinteistönomistaja ja kunnan virkamiehet.

Talon omistaja Katri Hakola teki talon maalaamisesta asianmukaisen ilmoituksen. Kunta kuitenkin ilmoitti, että maalaamiseen tarvitaan lupa, koska väri oli jälleenrakennuskauden rakentamisohjeiden vastainen. Lupaa ei tullut, sen sijaan rakennus- ja ympäristölautakunta määräsi uhkasakon.
Uusenin mukaan talon värikkääksi maalaaminen sujui huomattavasti helpommin Eurajoella.

– Kunhan naapurilta kysyy ensin.

Uusenin mukaan hänen naapureillaan ei ollut mitään väriä vastaan. Väri sattuu olemaan sopivasti myös erään naapurin lempiväri.

– Kunnan puolelta kukaan ei ole kysynyt tai sanonut mitään. Eurajoella asiat sujuvat hyvin. Kyllähän kunnan miehet tästä ajelevat ohi.

Väri saanut osakseen kauhistelevia kommentteja

Uusen rakensi talon 90-luvulla, jolloin se sai ensi alkuun tummanpunaisen värin. Myöhemmin talon laudoitus vaihdettiin erimalliseksi, ja samalla talo maalattiin kirkkaan turkoosiksi. Turkoosin jälkeen vuorossa oli astetta silmiinpistävämpi väri.

Vaikka violetti talo ei olekaan aiheuttanut naapuririitoja, on se kerännyt kyläläisiltä myös negatiivisia kommentteja.

– On tullut kauhistelevia kommentteja siitä, miten talo voi olla tällainen.

Uusen on kuitenkin saanut myös kiitosta rohkeudestaan tehdä asioita erilaisella tavalla.

– Toinen tykkää, toinen ei.

Ohikulkijoille tarkoitettu viesti peitettiin vaimon käskystä

Aluksi violetista talosta vielä erikoisemman teki ikkunoiden yläpuolelle maalattu teksti. Uusen kertoo kyllästyneensä maalausvaiheessa ohikulkijoiden kommentteihin. Jalkapalloseura Millwallin suureksi faniksi tunnustautuva Uusen päätti maalata taloon pienen viestin suosikkijoukkueensa kannatuslaulun sanoista.

”No one likes it – we don't care” -teksti ehti koristaa talon julkisivua noin parin kuukauden ajan ennen kuin vaimo antoi määräyksen.

– Jouduin sitten nöyrtymään ja maalaamaan tekstin yli.

Tästäkin huolimatta Uusen on pitänyt asenteensa.

– Itse tykkään siitä, että ei ole massaa. En halua mitään perinteistä kartanonkeltaista. Tämä väri istuu maisemaan, ja silmä tottuu violettiin päivissä.

Onko sinunkin talosi erikoisen värinen? Lähetä kuva WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019, sähköpostitse uutiset@iltasanomat.fi tai nettilomakkeella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt