Äiti leikki 2-vuotiaan kanssa Hoplopissa ja kauhistui – kuvasarja: ”Järkyttävää, miten epäpuhtaissa tiloissa lapset leikkivät”

Julkaistu:

Asiakas pöyristyi Vantaanportin liikuntaseikkailupuiston pölyisyydestä viikonloppuna. Hoplopista kerrotaan, että erikoissiivous on tulossa pikaisella aikataululla.
Sosiaalisessa mediassa levisi tiistaina kirjoitus, joissa kauhisteltiin kuvien kera pölyn määrää Vantaanportin Hoplop-liikuntaseikkailupuistossa.

Facebookissa kuvat jakanut nainen kertoo Ilta-Sanomille havainneensa tilanteen oltuaan sunnuntaina Hoplopissa järjestetyillä syntymäpäivillä 2-vuotiaan lapsensa kanssa.

– Suurin osa vanhemmista istui alhaalla, jolloin pölyä ei välttämättä huomaa, mutta kun 2-vuotiaan kanssa kiipeilin ylhäällä tunneleissa, järkytyin, nainen kertoo.


– Eihän lapsi sitä välttämättä huomaa, mutta kyllä se tuntui siltä, että joutuu hengittämään pölyä.

Hänelle tuli vaikutelma, ettei paikkoja, joihin pölyä oli pesinyt reilusti, oltu siivottu ainakaan puoleen vuoteen.

– Onhan se järkyttävää, miten epäpuhtaissa tiloissa lapset leikkivät! Pölyä voi olla toki pikkuisen, mutta ei sitä näin paljon pitäisi olla. Lasten paikoissa pitäisi olla jatkuvasti siivousta. Ei pari kertaa vuodessa riitä, toteaa äiti, jonka mukaan pölyä näkyi myös esimerkiksi trampoliinin alla lattialla ja siihen vievissä portaissa.

– Luulisi, että suojaverkkoa voisi vähän siirtää, että sinne pääsisi imuroimaan.


Nainen kertoo jättäneensä maanantaina palautetta Hoplopiin sähköpostitse.

– He vastasivat, että ovat viikko sitten saaneet tiedon, että on vähän epäsiistiä ja että siivous on tulossa kesäkuun alussa. Kesäkuuhun on kuitenkin vielä pari viikkoa. Joka päivä siellä kuitenkin porukkaa käy ja lapset hengittävät pölyä, nainen hämmästelee.


– Myöhemmin tuli vastaus, jossa asiaa pahoiteltiin ja kerrottiin, että siivous on tulossa näinä päivinä.

Hoplopin HR- ja viestintäpäällikkö Tiina Riihola vahvistaa, että tilanteesta ollaan tietoisia. Hän vahvistaa, että asiakas otti yhteyttä Hoplopiin ja että asiakkaaseen on oltu yhteydessä.

– Myös meidän oma sisäinen laadunvalvontamme teki osittain samoja havaintoja. Olemme käynnistäneet heti toimenpiteet asian korjaamiseksi, Riihola kertoo.


Aiempaa palautetta Vantaanportin Hoplopin pölyisyydestä ei ole hänen mukaansa tullut. Hän kertoo, että Hoplopeissa tehdään normaalien päivittäisten leikkialueiden siivousten lisäksi ajoittain moduulien suursiivouksia.

– Pölyä kertyy valitettavasti paikkoihin, mitkä on tosi hankalaa siivota. Esimerkiksi kattokankaiden päällä olevan pölyn siivoaminen vaatii erikoissiivousta. Pyrimme järjestämään sen Vantaalle mahdollisimman pian, sanoo Riihola, jonka mukaan pahasti pölyiset paikat ovat kaikki sellaisia, joihin ei normaalissa päivittäissiivouksessa päästä käsiksi.


Kuinka usein näihin vaativampiin paikkoihin tehdään erikoissiivouksia?

– Se katsotaan tarpeen mukaan. Sesonkeja ennen pyritään siivoamaan ja sitten tarpeen mukaan.

Eli ei ole tiettyä sykliä, että paikat siivotaan esimerkiksi vain kerran puolessa vuodessa?

– Ei. Se riippuu niin paljon puistostakin ja siitä, kuinka paljon niissä käy väkeä.