Naiset järkyttyivät hierojalla – kouri rinnoista ja istui takapuolelle

Julkaistu:

Käräjäoikeus tuomitsi mieshierojan kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.
Kaksi naista kertoi Helsingin käräjäoikeudessa kokemuksistaan seksuaalirikoksista syytetyn 29-vuotiaan hierojan kourissa. Tavallinen hieronta oli naisten mukaan kesken kaiken muuttunut seksuaaliseksi.

Hieroja oli kourinut toista naista rinnoista ja taivuttaessaan tämän jalkaa painanut oman sukupuolielimensä naisen sukupuolielimen lähelle. Toinen nainen sai tuta, kuinka mies kesken ylävartalohieronnan asettui istumaan hänen takapuolensa päälle ja alkoi liikuttaa itseään häntä vasten.

Käräjäoikeus katsoi hierojan syyllistyneen molempien naisten pakottamiseen seksuaaliseen tekoon. Oikeus tuomitsi miehelle 30 päivää ehdollista vankeutta ja ohessa 20 päiväsakkoa. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhreilleen 1 000 ja 1 200 euron kärsimyskorvaukset.

Ensimmäinen tapaus sattui jo heinäkuussa 2016. Nainen teki rikosilmoituksen vasta puolitoista vuotta myöhemmin luettuaan uutisista toisesta vastaavasta tapauksesta.

Nainen kertoi ostaneensa nettitarjouspalvelusta 60 minuutin klassisen hieronnan aamupäivälle. Hieronta oli ensin asiallista, mutta sitten mies sanoi, että rintalihakset ovat yhteydessä niskaan ja myös niitä tulee hieroa.

Hieronta muuttui täysin. Mies otti rinnat kouriinsa ja naisen mukaan "leipoi" niitä kokonaisvaltaisesti, molempia samanaikaisesti.

Nainen hämmentyi eikä pystynyt heti sanomaan mitään. Mies poistui välillä ja oli naisen mukaan poissa 1-10 minuuttia. Sitten mies pyysi anteeksi ja sanoi, ettei olisi saanut hieroa noin.

Mies tarjosi hyvitykseksi kokovartalohierontaa. Hämmentynyt nainen suostui, vaikka mietti koko ajan, miten pääsisi pois. Mies alkoi venyttää naisen jalkaa kohti rintakehää ja toi samalla sukupuolielimensä lähelle.

Lopulta nainen sai sanottua, että hänen täytyy päästä heti töihin.

Toinen tapaus on tammikuulta 2019. Hieronta alkoi normaalisti, mutta sitten mies työnsi jalkansa aivan naisen kehon viereen ja hierominen muuttui fyysisemmäksi. Lopulta mies laski hierontapöytää ja istui naisen takapuolen päälle koko painollaan jalat molemmin puolin pöytää.

Nainen kertoi oikeudessa, että hieroja keinutti itseään pakaroiden päällä, liikutti lantiotaan vasten naista ja samalla puuskutti ja äänteli. Hän kuvaili, että se tuntui ”kuivaseksiltä”.

Nainen meni lukkoon ja käski miestä lopettamaan, jolloin tämä säikähti, nousi nopeasti pois naisen päältä ja vaihtoi puheenaihetta.

Nainen kertoi, että tapauksen jälkeen hän oli ensimmäisen viikon itkenyt joka päivä. Hän ei pystynyt enää käymään hierojilla eikä pyytämään hierontaa parisuhteessakaan.

Vuoden 2016 tapauksesta syytetty sanoi, ettei muista sellaista kohtaamista lainkaan. Vuoden 2019 syytteeseen hän vastasi, ettei hän istunut takapuolelle vaan nojasi siihen. Hän oli tuolloin hyvin väsynyt, joten hän joutui nojaamaan riittävän voimakkuuden takaamiseksi. Mitään seksuaalista siinä ei hänen mukaansa ollut.

Käräjäoikeus punnitsi molempien naisten kertomukset luotettaviksi. He olivat myös kertoneet tapahtumista läheisille todistajille heti tuoreeltaan. Jälkimmäistä tapausta oli lisäksi myös selvitelty hierontaliikkeessä.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa viime viikolla. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.