Antti Koulumies kirjoitti lukiosta huippupaperit ja oli jo nuorena talousguru – näin hän päätyi isoihin bisneksiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Antti Koulumies kirjoitti lukiosta huippupaperit ja oli jo nuorena talousguru – näin hän päätyi isoihin bisneksiin

Antti Koulumies kirjoitti ylioppilaaksi Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun IB-linjalta 2005 huippupistein 43/45. Jo vuotta aiemmin hän oli noussut otsikoihin voittamalla valtakunnallisen lukiolaisten Talousguru-kilpailun.

­

21.5.2019 18:00

Elämä jatkui Espoossa Teknillisessä korkeakoulussa. Tuotantotalouden diplomi-insinöörin koulutus painottui liiketoimintaan ja esimiestaitoihin. Opinnot valmistuivat kolmessa ja puolessa vuodessa, minkä jälkeen hän ehti vaihtoon jäähdyttelemään. Jo opintojen alussa Koulumies oli töissä Lontoossa konsulttiharjoittelijana.

– Goldman Sachsilla työskenteleviä kämppiksiä seuratessa tajusin, etten halua tuota tahtia. He olivat aina konttorilla, kun taas minä lähdin projektille Etelä-Afrikkaan, Antti Koulumies kertoo.

Opintojen loppuvaiheessa hän pääsi konsulttiharjoittelijaksi McKinseylle, ja jäi sinne valmistumisen jälkeen moneksi vuodeksi.

Etelä-Afrikasta palattuaan hän tapasi entisen esimiehensä, joka oli siirtynyt Outotecille johtajaksi. Koulumies palkattiin vastaamaan yhden divisioonan strategiasta.

Sittemmin hän on vastannut koko Outotecin strategiasta ja johdon analyysista. Viime syksystä asti nyt 32-vuotias Koulumies on johtanut Saksasta käsin Outotecin alumiinibisneksiä.

– Olen aina tykännyt ottaa vaikeatkin tilanteet haltuun. On ollut hankaliakin päiviä, mutta ei ole ollut tylsää.

– Olen saanut nuorena paljon vastuuta, mutta ei tämä ole varmaan ainutlaatuista.

Tiistain 21.5. Ilta-Sanomissa on mukana ylioppilasliite. Katso kaikki kevään 2019 ylioppilaat painetusta lehdestä tai ylioppilaskoneesta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?