23-vuotias nainen ammuttiin Kannelmäessä – syyttäjä vaatii surmaajalle 10 vuoden vankeutta

Julkaistu:

Mielentilatutkimuksen mukaan taposta syytetty mies oli teon aikaan syyntakeinen.
Syyttäjä vaatii rangaistusta taposta 39-vuotiaalle miehelle, joka surmasi ampumalla 23-vuotiaan naisen Helsingin Kannelmäessä viime syyskuussa. Helsingin käräjäoikeus jatkoi henkirikosjutun käsittelyä tiistaina syytetylle tehdyn mielentilatutkimuksen valmistuttua.

– Tapon rangaistusasteikko on vähintään kahdeksan ja enintään kaksitoista vuotta. Tässä yksittäistapauksessa ei ole isossa kuvassa katsottuna perusteita, jotka tekisivät siitä tappona poikkeuksellisen törkeän tai poikkeuksellisen lievän. Sen vuoksi hänelle tulisi tuomita kymmenen vuoden rangaistus, kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen sanoi.

Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli syyntakeinen naisen surmatessaan. Hänet on jo todettu syylliseksi tekoon välituomiolla, joka annettiin tammikuussa. Hän ampui naista kerran pistoolilla rintaan.

Lue lisää: Kannelmäen naissurma: syytetty konkurssiyrittäjä piti asetta sängyn lähellä – selitti pelkotiloilla

Rikosnimike ja rangaistus määritellään vasta varsinaisessa tuomiossa, jonka käräjäoikeus antaa kahden viikon kuluttua.

Oikeussalissa istui kaksi poliisia turvaamassa käsittelyn sujumista. He olivat läsnä pitkälti syytetyn turvaksi, sillä henkirikos on herättänyt pahaa verta uhrin lähipiirissä. Järjestyshäiriöitä ei kuitenkaan ilmennyt.

Syytetyllä on entuudestaan mittava rikoshistoria lähinnä huume- ja väkivaltarikoksia. Hän oli toimitusjohtaja ja omistaja rakennusalan yrityksessä, jonka liikevaihto oli yli miljoona euroa. Miehen vangitsemisen jälkeen yritys on ajautunut konkurssiin.