Porin Keskuskartanossa syttyi taas tulipalo – palomestari: kytenyt keskiviikon palosta saakka

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Talo oli tyhjillään, koska se evakuoitiin keskiviikon suuren palon vuoksi.
Porin Keskuskartano-nimiseen kerrostaloon on tullut taas palohälytys. Ilmoitus palosta tuli noin vartti ennen kahta tiistaina iltapäivällä.

Päivystävä palomestari Tomi Anttila Satakunnan pelastuslaitokselta kertoo, että rakennus ei ole ilmiliekeissä, vaan kyse on kärystä viidennessä kerroksessa ulkoseinän välissä.

Kärystä muodostuu savua. Tällä hetkellä paikalla on käynnissä raivaustyöt.

Anttila arvioi, että seinän välissä on kytenyt palo siitä asti, kun samainen kerrostalo paloi rajusti viime viikon keskiviikkona.

Paikalla on kolme pelastuslaitoksen yksikköä.

Talo oli tyhjillään, koska se evakuoitiin keskiviikon suuren palon vuoksi.


Poliisi jatkaa Keskuskartanon palon tutkintaa – pyytää yleisöltä havaintoja

Lounais-Suomen poliisi jatkaa Keskuskartanon tulipalon tutkintaa. Palopaikalla aloitettujen raivaustöiden myötä poliisin tekniset tutkijat ovat päässeet tutkimaan palon oletettua syttymisaluetta, ullakkokerroksen linja-autoaseman puoleista päätä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi toivoo yleisöltä havaintoja palon alkuvaiheesta. Poliisia kiinnostavat paloon liittyvät näkö- ja kuulohavainnot keskiviikkona 15. toukokuuta erityisesti ajalta klo 17.25–17.35. Erityisen kiinnostunut poliisi on mahdollisista kamerataltioinneista mainitulta ajalta.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisin sähköpostiin vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelimeen 0504564963.

Päivitys kello 14.52: Juttuun lisätty kaksi kuvaa ja kuvateksti. Paikan päällä olevan IS:n lukijan mukaan tulipalo on saatu sammutettua.

Päivitys kello 15.20: Juttuun lisätty tieto siitä, että poliisi jatkaa tutkintaa ja kaipaa havaintoja 15. toukokuuta tapahtuneeseen tulipaloon liittyen.

Juttua korjattu kello 17.23: Toisin kuin jutussa ensin mainittiin, Keskuskartanon iso tulipalo tapahtui viime viikon keskiviikkona eikä lauantaina.