Hallitusneuvottelut jatkuvat Säätytalolla

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

SUORA LÄHETYS
Osassa Säätytalon kahdeksasta ilmiöryhmästä on jouduttu ottamaan lisäaikaa, jotta ryhmät pysyvät aikataulussa.
Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään Säätytalolla kello 9.

Antti Rinteen (sd) tavoite on ollut, että hallitusneuvottelut saadaan päätökseen perjantaina.

Neuvotteluiden alaryhmien odotetaan saavan raporttinsa valmiiksi viimeistään tänä iltana, jonka jälkeen ne siirtyvät puheenjohtajien pöytään käsiteltäviksi.

Alapöydissä on ruodittu muun muassa veropolitiikan, liikenneverkon kehittämisen, puolustuspolitiikan, maatalouden ja Eurooppa-politiikan kaltaisia kysymyksiä. Myös sosiaaliturvan uudistamiselle ja sote-uudistukselle on omat alapöytänsä.

Esimerkiksi ratahankkeiden rahoitustavoissa, työllisyystoimissa ja verotusta koskevissa asioissa on ollut vielä ratkaistavia kysymyksiä.
Asioiden ja sopimisen vaikeudesta kertoo jo se, että osassa Säätytalon kahdeksasta ilmiöryhmästä on jouduttu ottamaan lisäaikaa, jotta ryhmät pysyvät aikataulussa.

Hallitusneuvotteluihin tuli eilen tauko, koska vasemmistoliitto riitautti valtion omaisuuden myymisen. Neuvottelut jatkuivat puolen päivän jälkeen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson myönsi eilen Säätytalolla, että hallitusneuvotteluissa on hänen mukaansa ”enemmän yhteen sovitettavaa” kuin vielä viime viikolla.

Rinteen mukaan näyttää myös siltä, että jossain Säätytalon ilmiöryhmissä ei kyetä löytämään yhteistä esitystä puheenjohtajille esitettäväksi, vaan kysymykset siirtyvät puheenjohtajien ratkottaviksi. Hän ei kuitenkaan suostunut kertomaan, missä ryhmissä yhteisen näkemyksen löytyminen on vaikeinta.