Pahoinpitely­tutkinta paljasti seksuaali­rikosten sarjan: Lasten hyväksi­käyttäjälle lähes kolme vuotta vankeutta Joensuussa

Julkaistu:

Seksuaalirikosten kohteina oli kaksi pahoinpidellyn naisen lähipiiriin kuuluvaa alaikäistä lasta. Uhriksi joutui myös lasten kaveri.
Alkuvuodesta Joensuussa Pohjois-Karjalassa paljastuneet lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset sekä lukuisat muut rikokset ovat tuottaneet tekijälleen, 42-vuotiaalle joensuulaismiehelle kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistuksen.

Poliisi pääsi seksuaalirikosten jäljille tutkiessaan tammikuussa yksityisasunnossa Joensuun keskustassa tapahtunutta parisuhteen sisäistä pahoinpitelyä. Seksuaalirikosten kohteina oli kaksi pahoinpidellyn naisen lähipiiriin kuuluvaa alaikäistä lasta. Uhriksi joutui myös lasten kaveri. Lapset olivat 12-14-vuotiaita.

Tuomittu oli muun muassa valokuvannut alastonta lasta ja saanut tämän lähettämään alastonkuvia itsestään. Mies oli myös kosketellut ja suudellut lasta.

Tuomiota törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä oikeus perustelee muun muassa sillä, että rikos on tehty erityisen nöyryyttävällä tavalla. Se on myös aiheuttanut lapselle erityistä vahinkoa tämän tekijää kohtaan tunteman luottamuksen vuoksi.

Tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sisältää muun muassa nukkumassa olleen lapsen koskettelua. Tuomitun hallusta löytyi myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia lapsia esittäviä kuvia, joista osa oli hänen itsensä valmistamia. Tuomio tuli tältä osin myös sukupuolisiveellisyyttä esittävän kuvan levittämisestä ja salakatselusta.

Pahoinpitelytutkinta paljasti loppujen lopuksi vyyhdin, jossa miestä syytettiin kaikkiaan eri 15 rikoksesta. Seksuaalirikosten lisäksi niitä olivat muun muassa kolme pahoinpitelyä, kolme laitonta uhkausta ja kaksi kunnianloukkausta. Oikeudessa mies kiisti kaikki syytteet.

Kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeustuomion lisäksi mies joutuu maksamaan asianomistajille erilaisia korvauksia yhteensä 23 470 euroa. Oikeudenkäyntikuluja hänen maksettavakseen määrättiin lähes 12 000 euroa.

Tammikuusta saakka vangittuna ollut mies pysyy vangittuna edelleen. Ilta-Sanomat ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.