Onnibusin matkustajat kärvistelivät sietämättömässä lämpötilassa tunnin – kuljettaja ei pysähtynyt, poliisit paikalle

Julkaistu:

Onnibusin toimitusjohtaja myöntää yhtiön virheen ja kertoo, että kuljettaja ei noudattanut annettuja ohjeita.
Kesäinen sunnuntai muuttui sietämättömäksi saunaksi Onnibusin matkustajille, jotka olivat matkalla Turusta Helsinkiin.

Linja-autosta oli mennyt ilmastointi rikki, minkä vuoron kuljettaja huomasi vasta, kun matka oli jo käynnissä.

Lämpötila nousi etenkin yläkerrassa sietämättömäksi ja matkustajia kävi pyytämässä kuljettajalta mahdollisuutta taukoon. Kuljettaja ei ollut kuitenkaan suostunut tähän välittömästi. Tapauksesta kertoi ensin Iltalehti.

Olitko bussissa? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen uutiset@iltasanomat.fi tai Lähetä kuva MMS viestinä numeroon 13456. Voit ottaa yhteyttä myös kirjoittamalla viestin toimituksen WhatsApp-numeroon 040 668 9091.

Pian vian huomattuaan kuljettaja otti yhteyttä Onnibusin keskukseen, josta häntä ohjeistettiin päästämään matkustajia vilvoittelutauoille ja pysähtymään Salossa huoltoasemalle, josta matkustajat voisivat hakea vettä. Kuljettajaa oli lisäksi ohjeistettu tarvittaessa siirtämään matkustajat takaa tulevaan toiseen linja-autoon.

Jostain syystä kuljettaja ei kuitenkaan tehnyt näin. Epätoivoiset matkustajat soittivat lopulta poliisille, joka pysäytti bussin noin tunnin matkanteon jälkeen.

Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke myöntää tapahtuneen ja yhtiön osalta käyneen virheen:

– Ilmeisesti on käynyt niin, että joko palautetta ei ole uudemman kerran tullut kuljettajalle tai kuljettaja ei ole pysynyt perässä niistä olosuhteista, jotka siellä yläkerrassa ovat vallinneet. Sitten asiakkaat ovat ottaneet yhteyttä poliisiin ja sitä kautta bussi on pysähtynyt.

Helke kertoo, että kuljettajan keskuksesta saamat ohjeet ovat samat, jotka yhtiö antaa kuljettajille muutoinkin vastaavissa tapauksissa. Hän kuitenkin myöntää, että yhtiön yleisessä ohjeistuksessa on tapauksen valossa parannettavaa.

– Selvästi pitää painottaa jatkossa, että pitää seurata yläkerrankin lämpötiloja matkan aikana tarkemmin. Joka tapauksessa kuljettaja on saanut tänään ohjeistuksen siihen, miten virkistystaukoja pidetään. Jostain syystä niitä ei ole pidetty, ennen kuin poliisi on pysäyttänyt, Helke summaa.

Toimitusjohtajan mukaan matkustajat olivat vilvoitelleet hetken poliisin pysäytyksen jälkeen. Tämän jälkeen he olivat saaneet pitää myös lisää taukoja matkan varrella. Hänen mukaansa matka ei ollut viivästynyt kohteesta merkittävästi.

Helke pahoittelee tapahtunutta.

– Kuljettajalle ei selvästi ole ollut selvää, että olosuhteet ovat olleet niin sietämättömät. Maanantaina selvitetään, miten asia on tarkalleen mennyt. Matkustajille hyvitetään myös lippujen hinnat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt