Kaksivuotias katosi äidiltään kaupan kassalla – liftasi peukalo pystyssä junaan ja matkusti yksin Helsinkiin

Julkaistu:

Äitinsä mukaan lapsi pitää junista.
Ensi viikolla kolme vuotta täyttävä lapsi katosi äidiltään Vantaan Martinlaaksossa lauantaina iltapäivällä, Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa.

Äiti oli ostoksilla kauppakeskus Ostarissa kahden lapsensa kanssa. Pienempi oli vaunuissa ja kaksivuotias seurasi mukana jalan.

Äiti oli pakkaamassa ostoksia kassalla, kun huomasi kaksivuotiaan kadonneen. Häntä ei löydetty kauppakeskuksesta, vaikka henkilökunta ja äidin ystävä auttoivat etsimisessä.

Äiti teki ilmoituksen hätäkeskukseen ja poliisi alkoi selvittää asiaa.Ostoskeskus sijaitsee Martinlaakson juna-aseman vieressä. Äiti tiesi kaksivuotiaan pitävän junista ja aavisti lapsen aikeet.

Lapsi oli noussut muiden matkustajien mukana portaat asemalaiturille. Siellä hän oli liftannut peukalo pystyssä, noussut junaan ja istuutunut penkille. Tämä selvisi myöhemmin valvontakameroista.

Juna oli I-juna Helsinkiin. Matkaa Martinlaaksosta Helsinkiin on noin 16 kilometriä.

Muut matkustajat kiinnittivät huomionsa yksin matkustavaan pikkulapseen ja ilmoittivat asiasta sekä konduktöörille että hätäkeskukseen, niin kuin oikein on.

Lapsen vanhempia etsittiin junasta, ja konduktööri ilmoitti poliisille. Kun juna saapui Helsingin päärautatieasemalle, vastassa oli poliisipartio.
Poliisi arvioi omatoimisen lapsen 4–5-vuotiaaksi. Hänet vietiin sosiaali- ja lastensuojeluviranomaisten huostaan.

Ilmoitus yksinään liikkuneesta lapsesta tuli poliisille vain hetki sen jälkeen, kun se oli aloittanut kadonneen lapsen etsinnät. Poliisi yhdisti tiedot ja kaikki päättyi hyvin.

Kiitollinen äiti kyynelehti.

Tapauksesta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt