Tuttavan auto koki kovia teinipoikien käsissä Tervolassa – poliisilla useita rikosepäilyjä

Julkaistu: , Päivitetty:

Tervola
Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen alkavasta metsäpalosta Tervolassa Paten montulla lauantai-iltapäivänä kello 15.40.
Tapahtumapaikalle saapuneet pelastuslaitoksen yksiköt havaitsivat soramontun reunamilla pienen henkilöauton olevan tulessa. Palo oli levinnyt auton ympärillä olevaan taimikkoon.

Palopaikalle ilmestyi kaksi nuorta poikaa, jotka kertoivat myöhemmin poliisin puhuttelussa ottaneensa käyttöön tuttavan henkilöauton ja ajaneensa sen montulle. Poliisi kertoo tiedotteessa, että pojat olivat ottaneet auton käyttöön luvatta.

Pojat kertoivat sytyttäneensä nuotion muutaman metrin päähän autosta ja työntäneensä autoa nuotion ohi kun se oli syttynyt tuleen. Auton ympäriltä paloi maastoa noin 100-200 neliömetriä.

Poliisi kuljetti 14- ja 15-vuotiaat pojat kotiin vanhempien luokse ja asiasta on tehty lastensuojeluilmoitus. Poliisi jatkaa asian selvittämistä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, ajoneuvorikkomuksena, vahingontekona ja ympäristön turmelemisena.

Artikkelia korjattu 19.5. kello 11.55. Nuoret työnsivät autoa nuotion ohi, eivät sitä kohti sytyttämistarkoituksessa kuten alun perin uutisoitiin.