Euroopan neuvoston kokous alkaa ruuhkauttaa liikennettä iltapäivästä alkaen – pahin aika edessä

Julkaistu:

Poliisin mukaan liikenne alkaa ruuhkautua torstaina kello 17 alkaen.
Euroopan neuvoston kokous Helsingissä Finlandia-talossa haittaa liikennettä pääkaupunkiseudulla.

Poliisin mukaan pahimmat ruuhkapaikat alkavat muodostua torstaina kello 17 alkaen Finlandia-talon läheisyyteen ja Mannerheimintielle sekä Helsinki-Vantaalle johtaville pääväylille.

Mannerheimintie on kokonaan poikki liikenteeltä hetkellisesti, kun useiden maiden delegaatiot ovat liikkeellä samanaikaisesti kohti kokouspaikkaa.

– Tarkkoja reittejä ei voida etukäteen kertoa turvallisuussyistä mutta saattueiden liikkuessa reiteillä ei sallita muuta liikennettä, kertoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.


Lehtinen arvioi, että liikennehaitat vähenevät torstaina pian kello 18 jälkeen. Vaikutukset jatkuvat jälleen perjantaina kello 11 aamulla.

Vantaalla Tuusulantiellä tulee olemaan liikennekatkoksia torstaina lentoasemalta Helsingin suuntaan ja perjantaina Helsingistä lentoaseman suuntaan. Poliisi ohjaa paikan päällä liikennettä.

Liikennekatkokset saattavat heijastella myös kehäteille ja Tuusulantietä ympäröiville teille.

Perjantaina 17.5. suurimmat ruuhkat ovat luvassa iltapäivällä mutta liikennevaikutukset ulottuvat aamupäivän kello 11 aina alkuiltaan asti. Poliisi neuvoo suosimaan julkista liikennettä.