Palomies pelasti Amandan kissat roihuavasta Keskuskartanosta – ”Melkein ilon kyyneleet tulivat”

Julkaistu:

Viranomaisten alustavan arvion mukaan palossa tuhoutuivat ainakin talon ylin 10. kerros ja sen yläpuolinen ullakkokerros.
Porissa varhain keskiviikkoiltana alkaneen tulipalon jälkiselvittelyt ovat parhaillaan käynnissä.

Kaupungin keskustassa sijaitsevan, Keskuskartanoksi kutsutun kerrostalon ullakko syttyi palamaan keskiviikkona iltapäivällä puoli kuuden aikoihin.

Viranomaiset evakuoivat 162 asunnon asukkaat ja sitä tarvitseville järjestettiin hätämajoitus Yyterin hotellista. Viisi savua hengittänyttä joutui sairaalaan.

Yksi hätämajoitukseen evakuoiduista on Amanda Saarinen. Hän kertoo Ilta-Sanomille palon olleen pelottava. Saarinen palavasta rakennuksesta hyvissä ajoin ulos, mutta hänen kolmevuotiaat tyttökissaansa Sira ja Sara jäivät sisälle.


– Sydän hakkaili, että mitäs jos kissat kuolevat häkämyrkytykseen. Sanoin, että en lähde mihinkään ennen kuin ne on saatu ulos.

Viranomaiset reagoivat Saarisen hätään. Hän kertoo, kuinka ystävällinen palomies kiipesi kolmanteen kerrokseen pelastamaan rakkaita lemmikkejä. Helpotus oli melkoinen, kun palomies toi kissat ehjin nahoin ulos.

– Se oli todella helpottavaa. Melkein ilon kyyneleet tulivat.


Kolmannessa kerroksessa asuva Saarinen ja noin sata muuta Yyteriin evakuoitua jännittivät torstaiaamuna, mihin kuntoon talossa olleet asunnot päätyivät. Moni vaikutti surulliselta ja hämmentyneeltä.

– Fiilis on kieltämättä todella haikea.

Viranomaiset kertoivat varhain torstaiaamuna saaneensa palon sammumaan lopullisesti. Ennen sitä rakennuksen kattoa ja ullakkoa poltettiin hallitusti, ja niihin tuli mittavat vahingot. Lisäksi ylimpiin asuinhuoneistoihin valui hieman vettä, mutta määrät olivat pieniä.

Hieman myöhemmin torstaina Saarinen oli viranomaisten järjestämässä tiedotustilaisuudessa ja sai kuulla, että ainakin osa kerrostalon asunnoista vaurioitui tulipalossa, mutta kaikki seitsemännen kerroksen alapuolella olevat asunnot voidaan korjata.

Viranomaisten alustavan arvion mukaan palossa tuhoutuivat ainakin talon ylin 10. kerros ja sen yläpuolinen ullakkokerros.


Hätämajoitus jatkuu kuitenkin todennäköisesti vielä viikonlopun yli. Jos kaikki menee hyvin, Saarinen pääsee käymään hakemassa tavaroitaan asunnosta perjantaina.

– Kiitän luojaa siitä, ettei kukaan kuollut palossa. Onneksi kaikki saatiin ulos.

Poliisi pyytää yleisön apua palon selvittämiseksi. Havainnot ja vihjeet asiasta pyydetään ilmoittamaan poliisin sähköpostiin vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelimeen 050 456 4963.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt