Ranskalaisisä puukotti 3-vuotiaan tyttärensä kuoliaaksi porvoolaisessa leikki­puistossa – hovi­oikeus päättää, oliko kyseessä murha

rac

Julkaistu:

Hovioikeus
Mies myöntää, että tappoi tyttärensä, mutta pyrkii välttämään elinkautisen hovioikeudessa.
Helsingin hovioikeus päättää tänään, tuleeko kolmevuotiaan tyttärensä puukottanut ranskalaisisä tuomita murhasta vai ei. Nyt 39-vuotias mies löi tytärtään kolme kertaa puukolla porvoolaisessa leikkipuistossa marraskuussa 2017.

Mielentilatutkimuksen mukaan täydessä ymmärryksessä toiminut isä tuomittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa murhasta, lapsikaappauksesta, pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta elinkautiseen viime kesänä.

Yllä olevalla videolla ote käräjäoikeudesta kesällä 2018.

Hän valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Miehen puolustuksen mukaan teko ei ollut erityisen raaka tai julma eikä mies suunnitellut tyttärensä tappamista etukäteen. Puolustus myös vetoaa miehen psyykkiseen tilaan ja olosuhteisiin, kuten avioeroon ja sitä seuranneeseen asunnottomuuteen.

Mies myöntää teon tappona, josta voidaan tuomita vankeuteen määräajaksi vähintään kahdeksaksi vuodeksi. Murhasta seuraa aina elinkautinen vankeustuomio.


Lue myös: 3-vuotiaan tyttären murhasta syytetty isä: syy karmeaan tekoon sisäinen räjähdys

Taustalla väkivaltaista käytöstä ja lähestymiskielto

Mies oli häädetty perheen asunnosta ja tuomittu aiemmin vanhemman tyttärensä pahoinpitelystä. Lisäksi äiti oli saanut nuoremman lapsen huoltajuuden. Äiti oli myös hakenut aiemmin syksyllä miehelle lähestymiskiellon, koska tämä oli puhunut perheensä tappamisesta.

Marraskuisen aamun tapahtumat alkoivat, kun äiti oli lähdössä viemään lasta päiväkotiin. Mies nappasi lapsen äidiltä ja vei tyttären leikkipuistoon. Äiti seurasi perässä ja oli samalla koko ajan yhteydessä poliisiin. Poliisit olivat jo leikkipuistossa, kun hän puukotti tytärtään äidin nähden.

Lue myös: Näin Porvoossa surmatun 3-vuotiaan äiti kertoi tapahtumista – ”Käsittämättömän sairasta”

Mies kertoi käräjillä, että halusi vain leikkiä lapsen kanssa aamupäivän. Hän vetosi paniikkiin ja hulluuskohtaukseen, jonka sai, kun näki poliisien saapuvan leikkipuistoon.

Käräjäoikeuden mukaan isä alkoi lyödä lasta veitsellä jo siinä vaiheessa, kun poliisiautoa vasta pysäköitiin puiston viereen. Tämän näki oikeuden mukaan kolme ihmistä. Oikeus piti miehen tekoa ennalta suunniteltuna ja vakaasti harkittuna. Vakaata harkintaa ilmensivät oikeuden mukaan muun muassa miehen aiemmat uhkailut ja se, että miehellä oli mukanaan veitsi, jolle ei löytynyt uskottavaa selitystä.

Ratkaisu on määrä antaa aamupäivällä.