Porissa palavan jättikerrostalon ullakkoa poltetaan hallitusti

Julkaistu:

Uhreja ei tiettävästi ole. 162 asunnon asukkaat on evakuoitu telttaan.
Porin kerrostalopalo riehuu edelleen. Pelastuslaitos kertoi STT:lle illalla kahdeksalta, että kerrostalon ullakkoa poltetaan hallitusti. Ullakko palaa edelleen koko pituudeltaan. Muualle rakennukseen liekit eivät ole levinneet.

– Ullakolla pitäisi olla aika hyvä rakenteellinen suojaus ylimpiin asuntoihin. Poltetaan hallitusti ullakkoa nyt. Paloa hillitään ja vesivahingot koitetaan saada mahdollisimman pieniksi, kertoo valmiussuunnittelija Tiina Kielinen Satakunnan pelastuslaitokselta.

Kielisen mukaan kaikkein pahiten palaneesta osasta valuu kuitenkin vettä alaspäin silminnähtävän paljon, mutta myös veden tulosta pyritään selviämään hallitusti.

Keskusaukion laidalla sijaitsevan yhdeksänkerroksisen Keskuskartano-nimisen talon syttymissyy ei ole tällä hetkellä pelastuslaitoksen tiedossa. Kielinen arvioi tulipalon lähteneen ullakon keskiosista. Ullakolla on Kielisen mukaan saunatiloja ja häkkivarastoja.

Asukkaat evakuoitu

Kaikkien 162 asunnon asukkaat on evakuoitu ja koottu telttaan läheisen niin sanotun Tyttöjen vanhan ammattikoulun pihalle. Majoitusta tarvitsevat asukkaat evakuoidaan myöhemmin Yyterin hotelliin.

Hälytys palosta tuli puoli kuuden aikaan illalla.

Talo sijaitsee Rautatienpuistokadulla Porin keskustan läheisyydessä. Talossa on myös toimitiloja, ja siinä toimivat muun muassa hotelli ja ravintola Amado.

Pelastuslaitos: Välttäkää liikkumista alueella

Satakunnan pelastuslaitos kehotti Twitterissä välttämään turhaa liikkumista Satakunnan-, Itsenäisyyden- ja Presidentinpuistokatujen välisellä alueella, jotta pelastajat saavat työrauhan.

Pelastuslaitos neuvoi yhdeksän aikaan naapuritalojen asukkaita sulkemaan ilmastoinnin ja ikkunat. Jos asunnossa on savua, sieltä pitää poistua ja ilmoittaa asiasta pelastusviranomaisille.