”Keskuskartano” palaa Porissa – valtava savupatsas tupruaa kaupungin ylle, kaksi ihmistä viety sairaalaan

rac

Julkaistu:

Rakennuksessa on hotelli, asuntoja, ravintola ja kauppoja.
Porissa palaa rakennus osoitteessa Rautatienpuistokatu 2. Rakennus on korkea kerrostalo, missä on ravintola Amado, hotelli Amado, kauppoja ja asuntoja. Se tunnetaan Porissa ”Keskuskartanona”. Hälytys palosta tuli puoli kuuden aikaan illalla.

– Valtavasti pelastuslaitoksen yksiköitä on paikalla ja ullakolla palaa, Satakunnan pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin alkuillasta Ilta-Sanomille.

Sammutustyöt jatkuvat edelleen ja palosta tulee runsaasti savua naapuritaloihin päin. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan kaksi ihmistä on viety Satasairaalan päivystykseen.

Porrashuoneet on ylipaineistettu ja ylimmät asunnot on varmistettu, jotta palo ei pääsisi leviämään niihin, Pelastuslaitos kertoo Twitterissä.

– Jos huoneistossa on savua, asunnosta tulee poistua ja ilmoittaa asiasta pelastusviranomaiselle. Sammutustaktiikkana on ullakon hallittu poltto, jolla pyritään mahdollisimman pieniin vesivahinkoihin, pelastuslaitos twittaa.
Naapuritalojen asukkaita kehotetaan sulkemaan ilmastoinnin ja ikkunat.

Kaikkien 162 asunnon asukkaat on evakuoitu ja koottu telttaan läheisen niin sanotun Tyttöjen vanhan ammattikoulun pihalle. Majoitusta tarvitsevat asukkaat evakuoidaan myöhemmin Yyterin hotelliin.
– Asukkaat on tällä hetkellä koottu Tyttöjen vanhan ammattikoulun pihalle telttaan. Myöhemmin majoitusta tarvitsevat asukkaat evakuoidaan Yyterin hotelliin, Satakunnan pelastuslaitos twittasi.

Pelastuslaitos kertoo Twitterissä myös, että savusta ei tällä hetkellä ole suoraa vaaraa lähitalojen asukkaille, kun savu nousee ylös taivaalle.


Satakunnan Kansan aiempien tietojen mukaan paikalla on ollut ainakin kolme ambulanssia ja savukaasuja hengittäneitä ihmisiä on viety sairaalaan. Mahdollisista loukkaantuneista ei toistaiseksi ole tietoa. Paikalla olevan Satakunnan Kansan toimittajan mukaan ylin kerros Matkahuollon puoleisesta päädystä näyttää pahoin tuhoutuneelta. Palon leviämistä yritetään parhaillaan estää niin sanottuun Rattiksen päätyyn.

Satakunnan Kansan mukaan ylhäältä putoaa peltiä ja rakennuksen kappaleita, palokunta sammuttaa liekeissä olevaa päätyä nosturi apunaan ja poliisi ohjaa liikennettä. Paikalla on myös savusukeltajia.

Satakunnan pelastuslaitos kehottaa Twitterissä välttämään turhaa alueella liikkumista, jotta pelastajille taataan työrauha.
– Tulipalosta muodostuu runsaasti savua. Savu nousee pääasiassa ylös, mutta ihmisiä kehotetaan varautumaan ikkunoiden ja ilmastoinnin sulkemiseen, Satakunnan pelastuslaitos twiittaa.

Juttu päivittyy.