Hanajuomia kaksin käsin kittaavat saivat Marjutin siirtymään deluxe-hytteihin, Juhani kärsi juopuneiden laulusta – IS kertoo lukijoiden karmeimmat risteilykokemukset

Julkaistu:

Risteilyillä sattuu ja tapahtuu.
IS kertoi tiistaina 67-vuotiaan Annen epämiellyttävästä risteilykokemuksesta. Reissu Silja Europalla sai lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ikävän käänteen, kun ensihoitajaopiskelijoiden äänekäs juhlinta hyttikäytävässä kesti koko yön.

– Huutoa, laulua ja musiikinsoittoa koko yö. Aamulla noin kello 5–7 välillä oli hiljaisempi hetki, mutta heti kello 7 jälkeen laitettiin taas musiikit päälle ja Waterloo soimaan, Anne kertoo.
Myös monilla muilla suomalaisilla on epämiellyttäviä risteilykokemuksia. Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut eläkeläismies tiivistää asian niin, että risteilyt ovat mukavia, mutta koskaan ei tiedä millaiseen melujoukkoon sitä joutuu.

Hän toivoisi, että varustamo pystyisi takaamaan meluvapaan hyttikäytävän.

– Toki olemme käyneet Tukholman ja Tallinnan risteilyllä, silloin on valittu maanantaipäivä, joka toivon mukaan rauhallisempi nuorisosta. Viimeksi tosin mukaan tuli silloinkin parisataa AMK-opiskelijaa. Näytti satamassa pahalta, mutta olivat kuitenkin laivalla ihmisiksi.

Katariina kertoo joutuneensa kärsimään Turku-Tukholma -risteilyllä häiriöistä. Hänen mukaansa meteli on järkyttävä. Hän päätti vaihtaa kokonaan toisen yhtiön laivoihin.

– Olen ollut pariin kertaankin lapsen kanssa risteilyllä. Ihan rohkea koululainen on pelännyt todella paljon. Hurjalta se kuulostaakin aamuyöstä, kun ääni on kuin jotain tapettaisiin. Tai sitten bilemusiikki pauhaa todella kovin.

Niinikään useilla risteilyillä käynyt Marjut kertoo huomanneensa järjestyshäiriöiden olevan yleisiä etenkin tietyllä laivalla. Sen vuoksi hän ottaa nykyään ylimmällä hyttikannella sijaitsevan deluxe-hytin.

– Buffetissa olen törmännyt opiskelijaporukoiden meluamiseen; huutoa, pöytää taputetaan ja juodaan hanajuomia kaksin käsin. Tarjoilijat näyttivät käyvän useaan otteeseen mainitsemassa melusta. Lopulta heidät poistettiin buffetista ja saivat porttikiellon aamupalabuffaan.

Myös hytti- ja käytäväbileet tuottavat ongelmia. Marjutin mukaan musiikkia huudatetaan kannettavista kaiuttimista. Melu jatkui vielä hiljaisuuden jälkeenkin, eikä itse ongelmaan puututtu. Sen sijaan Marjutille seurueineen annettiin uusi hytti.


Juhani kertoo oman kokemuksensa käytäväkarkeloista. Juhanin seurue meni hyttiin nukkumaan kello yhden aikaan, mutta tunnin päästä käytävältä alkoi kuulua meteliä.

– Muutaman läheisen hytin asukkaat päättivät pitää bileet käytävällä, omat mankat soimaan aivan täysillä ja juopuneiden laulut siihen soinnutettuna ei tietenkään tullut nukkumisesta mitään. Vartijat ja valvojat kävivät yhteydenoton jälkeen juttelemassa bilekansalle, mutta ei se mitenkään tahtia haitannut ja sama meno jatkui aamukuuteen kunnes osa juopuneista sammui ja osa keskenään nahisteli ovia kolistellen käytävällä kaikkia suomen kielen parhaita rivouksia möykäten.

Juhani kertoo pitävänsä mielellään itsekin hauskaa aamun tunneille asti, mutta hän osaa ottaa myös toiset huomioon. Koska laivayhtiön henkilökunta ei saanut tehtyä asialle mitään, hän ei enää aio palata kyseiselle laivalle.

Usein risteilyllä käyvä Anne kertoo noin viikko sitten tapahtuneesta matkasta, jollaista hän ei ollut aikaisemmin kokenut. Hän oli ottanut A-luokan hytin, mutta meteli käytävällä alkoi jo ennen kuin laiva oli edes kunnolla lähtenyt satamasta.

– Käytävällä oli joka toinen tai joka kolmas hytin ovi auki ja omat popit soi porukoilla. Ajattelimme, että kyllä se tästä rauhoittuu emmekä menneet uudelleen vaatimaan hytin vaihtoa. Mutta eipä rauhoittunut ennen kuin kuuden jälkeen seuraavana aamuna. Emme nukkuneet ollenkaan.

Abiristeilyilläkin ollut Anne kuvailee menon olleen lukiolaisten risteilyjäkin kauheampi. Aamulla ulkona tupakoinnin sallivilla kansilla oli hirveä sotku, laseja ja pulloja ja oksennusta joka paikassa.

– Takaisin tulimme sitten sunnuntaina hotellissa vietetyn yön jälkeen, nukutun yön jälkeen. Laivalla oli nuorta porukkaa ja aika humaltuneessa tilassa puolen päivän jälkeenkin.

Seuraavan risteilyn Anne oli varannut toukokuun lopulle, mutta kokemuksensa jälkeen hän vaihtoi sen toiseen laivaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt