Taloudesta vääntäminen jatkuu Säätytalolla – suora lähetys juuri nyt!

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

SUORA LÄHETYS
Hallitusneuvotteluja on vedetty aiemmista hallitusneuvotteluista poiketen ”ilmiöpohjaisella keskustelutavalla”.
Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen johtamat hallitusneuvottelut jatkuvat Helsingin Säätytalolla tänään keskiviikkona. IS näyttää neuvottelijoiden saapumisen paikalle kello 8.45 suorassa lähetyksessä. Lähetystä voit katsoa tästä artikkelista.

Hallitusneuvotteluihin osallistuvat sdp, vasemmistoliitto, vihreät, keskusta ja rkp. Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sanoi ennen tiistaisten hallitusneuvottelujen alkua, ettei vihreät ole valmiita suoraan kuittaamaan kaikkia Sdp:n vaalilupauksia, kuten niin kutsuttua vappusatasta.

– Ei meillä ole ollut sellaista politiikkaa täällä, että kuittaisimme suoraan toisten puolueiden vaalivaatimuksia, kuten eivät hekään meidän kaikkia esityksiä.
Hallitusneuvotteluja on vedetty aiemmista hallitusneuvotteluista poiketen ”ilmiöpohjaisella keskustelutavalla”. Tällä tarkoitetaan sitä, että talouden raamien ja puitteiden ei annettu vaikuttaa neuvottelujen aluksi: keskustelussa luovuuden on annettu kukkia ja ongelmiin ollaan etsitty ratkaisuja ilmiöpohjaisesti siten, että hallintorajat ylitetään.

Säätytalolla käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa kuultiin tiistaina SAK:n kantoja. SAK esittää muun muassa, että veroja kerättäisiin lisää 288 miljoonaa euroa listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisellä.

Esitys sai välittömästi osakseen tyrmistyneitä reaktioita yrittäjäpuolelta. Myös SAK:n pomo Jaakko Eloranta twiittasi järjestön ehdotuksista ja kertoi, että ”SAK iski hallitusneuvotteluissa kovat esitykset pöytään: yrittäjävähennys pois, kiristyksiä perintöveroon, kattava varallisuusvero.” Duunarien ”veroterveiset säätytalolle” vei Ilkka Kaukoranta.

Hän korostaa, ettei tässä taloustilanteessa pitäisi ottaa lisää velkaa eli lisätä alijäämää.

– Työn verotusta ei pitäisi kiristää, vaan ennemmin pitäisi laajentaa veropohjaa, hän sanoo.