Paula Rintamaa saatteli Anna-Kaisa Hermusen taksiin viimeisen tv-lähetyksen jälkeen, eivätkä he enää tavanneet – ”Persoonallinen toimittaja on nyt poissa”

Julkaistu:

Anna-Kaisa Hermusen kanssa pitkään työskennellyt työtoveri muistaa Hermusen värikkäänä toimittajana.
Oman aikansa tunnetuimpiin suomalaisiin toimittajiin kuulunut Anna-Kaisa Hermunen menehtyi 71-vuotiaana kotonaan maanantaina puolenpäivän aikaan pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Hermunen muistetaan kokeneena ja tunteita herättävänä toimittajana. Tätä mielikuvaa vahvista kollegan kertomus.

– Erikoinen, värikäs ja persoonallinen toimittaja on nyt poissa, Paula Rintamaa kertoo Ilta-Sanomille.

Rintamaa oli pitkään töissä MTV3:ssä yhtä aikaa Hermusen kanssa.

– Olin tuolloin uutisten tiedottaja ja Hermusen työkaveri, Rintamaa kertoo.

Rintamaa muun muassa otti vastaan Hermusen haastattelemat vieraat.

Pitkä ura päättyi

Hermunen toimi Yleisradion ja Kolmoskanavan toimittajana ja MTV3:ssa esitetyn oman haastatteluohjelmansa juontajana. MTV3 vuonna 2001 irtisanoi 30 henkeä. Myös Hermusen työura loppui ja hänen televisiouransa päättyi.

Rintamaa saatteli Hermusen taksiin viimeisen lähetyksen jälkeen. He eivät olleet enää myöhemmin yhteydessä. Hermunen vetäytyi julkisuudesta ja muutti Helsingistä lapsuusmaisemiinsa Laukaaseen 16 vuotta sitten.

”Sairastuin julkisuuteen”

Lue lisää: Mitä kuuluu koko kansan tv-tähdille? Anna-Kaisa Hermunen ei haikaile takaisin televisoon: ”Sairastuin julkisuuteen”

– Sairastuin julkisuuteen, halusin olla aikanaan yhteistä omaisuutta, mutta olen päässyt siitä eroon, hän kommentoi Ilta-Sanomille antamassaan harvinaisessa haastattelussa vuonna 2016.

Hän viihtyi Keski-Suomessa sata vuotta vanhassa hirsitalossa kosken rannalla.