Anna-Kaisa Hermusen harvinainen haastattelu vuodelta 2016: Ei haikaillut takaisin televisioon – ”Sairastuin julkisuuteen”

Julkaistu:

Anna-Kaisa Hermunen menehtyi pitkällisen sairauden uuvuttamana maanantaina. IS julkaisee nyt uudelleen Hermusen viimeisen haastattelun vuodelta 2016.
Pitkän linjan toimittaja Anna-Kaisa Hermunen kuoli pitkällisen sairauden uuvuttamana. Asian vahvisti STT:lle Hermusen sisarenpoika.
Hermunen vetäytyi julkisuudesta televisio-ohjelmansa peruuttamisen jälkeen. IS julkaisee nyt uusiksi Hermusen viimeisen haastattelun IS:ssä.

Artikkeli on julkaistu Ilta-Sanomissa 20.8. 2016.

”Anna-Kaisa Hermunen ei kaipaa julkisuuteen, vaan nauttii elämästä poissa parrasvaloista.

Anna-Kaisa Hermunen, 68, juonsi 90-luvulla omaa nimikko-ohjelmaansa. Hän oli aikansa suuria tv-tähtiä, kunnes MTV3 vuonna 2001 irtisanoi 30 henkeä. Siihen loppui televisioura, vaikka Hermuselle oli kertynyt kokemusta toimittajana ensin 20 vuotta Ylellä ja toiset 20 vuotta MTV3:lla.


Hermunen vetäytyi julkisuudesta ja muutti Helsingistä lapsuusmaisemiinsa Laukaaseen 16 vuotta sitten. Siellä hän on pysynyt siitä pitäen, mutta nyt alkava syksy tietää elämässä melkoista maiseman muutosta. Koskenrannalla sijaitseva talo Kuusankylässä saa jäädä, sillä Hermunen muuttaa Jyväskylän keskustaan. Muuttomatkaa on vain 30 kilometriä, mutta elinympäristönä uusi paikka on aivan erilainen.

Hermunen nautti aikanaan esilläolosta, mutta nyt on toisin.

– Sairastuin julkisuuteen, halusin olla aikanaan yhteistä omaisuutta, mutta olen päässyt siitä eroon. Tuntuu ikävältä katsoa niitä, joita kyseinen sairaus riivaa, koska se on kammottava vaiva. Kaikki mahdolliset asiat tuodaan esiin, kun ei osata elää ilman julkisuutta.

Hermunen itse ei siihen enää taivu. Hän haluaa pitää oman yksityisyytensä, ja suostuu nykyään vain harvakseltaan kertomaan kuulumisiaan.

– Ikääntymisen kanssa olen sinut. Ryppyjä tulee, mutta niin kuuluukin tulla. Hirveästi en ole repsahtanut, kyllä minut edelleen tunnistaa, Hermunen naurahtaa.”