Paavo Väyrynen eroaa perustamansa Tähtiliikkeen jäsenyydestä – pyrkii presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Paavo Väyrynen eroaa perustamansa Tähtiliikkeen jäsenyydestä – pyrkii presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa

Väyrynen eroaa myös puolueensa puheenjohtajuudesta.

Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen eduskuntavaalien tulosillassa Pikkuparlamentissa 14. huhtikuuta 2019.

13.5.2019 14:24

Seitsemän tähden liike rp on viikonloppuna pitämässään sääntömääräisessä vuosikokouksessa päättänyt asettaa valtiotieteen tohtori Paavo Väyrysen puolueen ehdokkaaksi vuoden 2024 presidentinvaaleissa, puolue kertoo tiedotteessaan.

Samassa yhteydessä päätettiin perustaa kansanliike, jonka kautta kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus tukea Väyrysen valintaa.

Lähivuosina Väyrynen haluaa keskittyä presidentinvaaleihin, tiedotteessa kerrotaan. Hän pyysi eroa Tähtiliikkeen puheenjohtajuudesta ja myös puolueen jäsenyydestä.

Väyrynen perusteli aiemmin, että kun Suomen politiikan suunnan muuttaminen ei onnistu eduskuntavaalien ja parlamentaarisen järjestelmän avulla, on siihen pyrittävä presidentinvaalien kautta. Parhaillaan Väyrynen on ehdolla europarlamenttiin.

– Jos tätä mahdollisuutta ei avaudu, voin käyttää enemmän aikaa poliittiseen toimintaan kotimaassa ja keskittyä valmistelemaan eduskunta- ja presidentinvaaleja, Väyrynen kaavaili.

Väyrynen johtaa puoluetta eurovaaleihin saakka. Erot astuvat voimaan 27.5.2019, jolloin puoluehallitus järjestäytyy uudelleen. Tällöin myös päätetään Tähtiliikkeen tulevasta toiminnasta.

Jos Väyrynen valitaan Euroopan parlamenttiin, hän aikoo liittyä ryhmään, jota Italian Viiden tähden liike on perustamassa.

Tiedotteessaan Tähtiliike kertoo keskittävänsä nyt ponnistuksensa Suomen poliittisen järjestelmän uudistamiseen ja Suomen poliittisen suunnan muuttamiseen ensi sijassa presidentinvaalien kautta.

Niiden yhteydessä Suomen poliittisen elämän vaihtoehdot pelkistyvät ja selkiytyvät, tiedote kertoo.

Väyrynen on aiemmin kertonut olevansa ehdolla myös vuonna 2023 toimitettavissa eduskuntavaaleissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?