Haavisto vihreiden lässähtäneestä pj-kisasta: ”Olen tyytyväinen, että on edes yksi ehdokas”

Julkaistu:

Pekka Haaviston arvioi Maria Ohisalon kovan vaalituloksen vaikuttaneen siihen, ettei muilla ole lähtöhaluja vihreiden puheenjohtajakisaan.
Vihreiden pätkäpuheenjohtaja Pekka Haavisto arvioi, ettei Maria Ohisaloa lähdetty haastamaan kesän puheenjohtajakisassa tämän eduskuntavaaleissa saaman äänivyöryn vuoksi. Ohisalo oli vihreiden ääniharava Helsingin vaalipiirissä 11 797 äänellä.

– Maria Ohisalolla oli erinomainen eduskuntavaalitulos. Uskon, että tästä seurasi muiden kohdalla arvioita. Tietojeni mukaan ketään ei ole painostettu, eikä kehenkään ole vedottu tässä asiassa. Ihmiset ovat tehneet oman arvionsa, lähtevätkö ehdolle, Haavisto sanoi.

Kun vihreät valitsivat Pekka Haaviston pätkäpuheenjohtajakseen, kisaan löytyi vain yksi toinen ehdokas, kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto. Nyt haastajia ei ilmaantunut määräaikaan mennessä lainkaan.

Jo syksyllä ilmassa oli puheita siitä, että pätkäpuheenjohtajuuden jälkeen paikka vihreiden peräsimessä on jyvitetty Ohisalolle. Haaviston mukaan mistään sopupelistä ei kuitenkaan ole kyse, vaikka puheenjohtajan paikan tavoittelu ei vihreissä muita kiinnosta.

Hän vetosi eduskuntavaalien tuloksen vaikuttaneen joidenkin potentiaalisten kandidaattien ”tunnelmaan ja haluun asettua ehdolle”.

– Olen tyytyväinen, että on edes yksi ehdokas, Haavisto sanoi.

Haavisto muistutti, että hänen puheenjohtajuudestaan äänestettiin, koska kisassa oli mukana haastaja.

Vihreät valitsee Ohisalon puheenjohtajaksi kesäkuun puolivälissä puoluekokouksessa Porissa. Koska Ohisalolle ei ilmaantunut haastajia, puolue ei järjestä jäsenäänestystä puheenjohtajasta.