Paavo Lipponen joutui sairaalahoitoon – kertoo nyt IS:lle voinnistaan: ”Hoito on ollut erinomaista” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Paavo Lipponen joutui sairaalahoitoon – kertoo nyt IS:lle voinnistaan: ”Hoito on ollut erinomaista”

Paavo Lipponen joutui sairaalaan sydänperäisen ongelman vuoksi.

Paavo Lipponen osallistui puolisonsa Päivi Lipposen kanssa valtiopäivien avajaisiin torstaina 25. huhtikuuta.­

12.5.2019 11:00 | Päivitetty 12.5.2019 12:10

Paavo Lipposen vointi on paranemaan päin. Entinen pääministeri uskoo pääsevänsä pois sairaalasta ensi viikon aikana.

– Toiveita on päästä lähipäivinä, tai ensi viikolla ainakin. Riippuen vähän siitä, onko kaikki kohdallaan. Tietenkin jotakin toimenpidettä ehkä tarvitaan, Lipponen kommentoi Ilta-Sanomille.

Hän kertoo olleensa hoidossa vähän toista viikkoa. Sairaalaan Lipponen joutui sydänperäisten vaivojen vuoksi.

Lipponen haluaa viestittää yleisölle, että tällä hetkellä hänen vointinsa on ihan hyvä.

– Itse asiassa vointini on aika hyvä. Hoito on ollut erinomaista ja monipuolista. Täytyy jälleen kerran kehua, että hoito on parasta.

Lipposen puoliso Päivi Lipponen kertoi lauantaina Facebookissa, että hänen puolisonsa on joutunut sairaalahoitoon sydänvaivojen takia.

– Kaikki hyvin nyt, Päivi Lipponen viestitti IS:lle myöhemmin illalla.

Aiemmin Lipposelle on tehty avosydäleikkaus ja kuusi ohitusta vuonna 2017. Hänet kiidätettiin Meilahden sairaalaan Töölön uimahallista, kun sydänkohtaus oli iskenyt kesken tammikuisen uintireissun. Myös tuolloin Lipponen kehui suomalaista terveydenhoitoa.

Leikkauksen jälkeen Lipponen kertoi, että hänen ruokahalunsa oli vähentynyt. Hän kertoi syöneensä lämmintä ruokaa, mutta santsaaminen ei häntä innostanut.

Lisäksi ruokavalio oli tuolloin muuttunut melko kasvispainotteiseksi, sillä perheen nuorin lapsi oli luopunut kokonaan lihasta.

– Vaatteet rupeavat putoamaan päältä. Ja iliman yrittämättä, kuten savolaiset sanovat, Lipponen naurahti tuolloin Ilta-Sanomien haastattelussa

Muutaman kuukauden kuluttua ensimmäisestä sydänkohtauksesta Lipponen kiidätettiin sairaalaan revenneen verisuonen takia ja leikattiin uudelleen. Tilanne oli hengenvaarallinen, mutta Lipponen toipui siitä hiljalleen.

Tuolloin Lipposen puoliso Päivi Lipponen sanoi Me Naisille, että tuntuu kuin pariskunta eläisi jatkoajalla.

– Tämä on ollut meille hurja vaihe. Ajattelen, että olemme olleet onnekkaita. Nyt elämme ikään kuin jatkoajalla.

Päivi Lipponen kertoi olevansa onnellinen, että kaikesta selvittiin.

– Hän kävi lähellä kuolemaa monta kertaa. Olen valtavan iloinen ja helpottunut, että hän on nyt kunnossa ja että hänen vauhtinsa on entistä kiivaampi, Päivi Lipponen kertoi Me Naisille.

Paavo Lipponen valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1983 Sdp:n listalta. Lipponen on Suomen toiseksi pitkäaikaisin pääministeri ja pisimpään yhtämittaisesti vallassa ollut Suomen pääministeri. Hän toimi pääministerinä vuosina 1995–2003. Lisäksi hän on toiminut eduskunnan puhemiehenä hetken vuonna 1995 ja jälleen 2003–2007.

Sdp:n puheenjohtajana Lipponen toimi vuosina 1993–2005. Hän jäi eläkkeelle eduskunnasta vuonna 2007.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?