Finnairin koneen laippavika aiheutti suuren ilmaliikenne­onnettomuuden vaaran Helsinki-Vantaalla – ”Lopulta kone laskeutui nätisti”

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen suuren ilmaliikenneonnettomuuden vaarasta kello 6.41.

Arkistokuva Norran ATR-72-500 -potkurikoneesta.

11.5.2019 7:35

Helsinki-Vantaan lentokentälle hälytettiin yhteensä 13 pelastuslaitoksen yksikköä, kun hätäkeskus sai ilmoituksen suuren ilmaliikenneonnettomuuden vaarasta. Hälytys tuli kello 6.41.

Keski-Uudenmaan palomestari Harry Häyrinen kertoo, että pelastuslaitos sai tiedon lentokoneessa olevasta laippaviasta. Kone oli tyypiltään ATR-72 potkurikone.

– Silloin kun koneessa on jotain vikaa, meidät hälytetään paikalle ja olemme valmiina, jos jotain tapahtuu ja kone vaikkapa ihan cräshää.

Finavian sivujen mukaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle on saapunut 4 Finnairin AY-tunnuksella lentänyttä ATR-72 -konetta. Koneita operoi Norra. Häyrisen mukaan pelastuslaitos ei selvittänyt, mistä laippavikainen kone oli tulossa. IS ei tavoittanut Finnairia kommentoimaan hälytystä.

Pelastuslaitoksen saaman ilmoituksen mukaan koneessa oli kyydissä 16 henkeä.

– Koneessa oli myös 1200 kiloa polttoainetta, Häyrinen listaa.

Laippa on lentokoneen siiven reunassa oleva, liikkuva ohjauspinta.

– Kaikki päättyi kuitenkin onnellisesti, lopulta kone laskeutui nätisti ja me saimme purettua valmiuden, Häyrinen toteaa helpottuneena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?