Lobbarikohu sai uuden käänteen: Vihreiden neuvottelija jättäytyi pois – ”Asemaani ei liity intressiristiriitaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lobbarikohu sai uuden käänteen: Vihreiden neuvottelija jättäytyi pois – ”Asemaani ei liity intressiristiriitaa”

Antti Rinteen mukaan lobbarikohu ryöpsähti yli äyräidensä.

Elina Moisio oli vihreiden kunnallisvaaliehdokkaana 2017.

10.5.2019 19:58

Käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa syntynyt ns. lobbarikohu on saanut uuden käänteen. Vihreät kertoo tiedotteessaan, että Elina Moisio jättäytyy pois Vihreiden hallitusneuvotteluryhmästä.

Moisio toimi Vihreiden asiantuntijajäsenenä Luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi -ryhmässä.

– Koen, että rooliini hallitusneuvotteluissa ja ammatilliseen asemaani ei liity intressiristiriitaa. Asiasta nousseen keskustelun myötä olen kuitenkin tullut siihen johtopäätökseen, että selvyyden vuoksi on parempi etten jatka Vihreiden neuvotteluryhmässä. Hallitusneuvottelut ovat yhteiskunnallisesti herkkä tilanne ja on tärkeää varmistaa että Vihreällä neuvotteluryhmällä on täysi työrauha, Moisio sanoo.

Moisio työskentelee viestintätoimisto Milttonilla. Hän on myös kaupunginvaltuutettu Helsingissä ja entinen erityisavustaja.

Lobbausfirmojen työntekijöiden läsnäolo hallitusneuvotteluissa nousi esille myös tänään eduskunnassa.

– Nyt parhaillaan käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa on lehtitietojen perusteella mukana ei pelkästään asiantuntijoina vaan ihan nimettyinä neuvottelijoina tahoja, jotka edustavat päivätyönsä puolesta erilaisia edunvalvonta- ja lobbaustahoja, Päivi Räsänen (kd.) sanoi täysistunnossa.

Puhetta salissa johti puhemies ja hallitustunnustelija Antti Rinne (sd) ja Räsänen vetosi häneen.

– Tästä varmasti on hyvä käydä keskustelua, koska käytäntö ainakin siihen nähden, mitä itse olen kokenut, vaikuttaa aika uudelta. Toki on ymmärrettävää, että hallitusneuvotteluissa käytetään asiantuntijoita, mutta tässä tapauksessa he ovat näiden neuvotteluryhmien jäseniä ja suoraan kirjoittamassa hallitusohjelmaa.

Perjantai-iltana Rinne totesi, että hänen mielestään lobbarikohu ryöpsähti yli äyräidensä. Rinteen mukaan neuvotteluissa mukana olevat henkilöt toimivat puolueiden mandaateilla ja edistävät puolueiden tavoitteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?