Harvinainen onnettomuus keskeytti Finnairin lennon Saksasta Helsinkiin: ”Kävi selväksi, ettei kone enää lennä”

Finnairin mukaan kyse on harvinaisesta onnettomuudesta.

Finnairin koneelle tapahtui onnettomuus Münchenissä torstai-iltana. Kuvassa koneen vaurioita tutkitaan.

9.5.2019 21:00

Münchenistä Helsinkiin keskiviikkoiltana lähdössä ollut Finnairin lentokone joutui kentällä poikkeukselliseen onnettomuuteen, jonka vuoksi lento on nyt peruttu.

Koneessa matkustajana ollut Ilta-Sanomien toimittaja Tommi Lempinen kertoo, että ensin henkilökunta kuulutti, että matkatavaroita lastatessa haarukkatrukki osui koneeseen.

– He kertoivat, että asiaa selvitellään. Hetken kuluttua tuli jatkokuulutus, jossa kerrottiin, että trukki meni koneen rungosta läpi ja kone on lentokelvoton, Lempinen sanoo.

Lempinen kertoo, että tilanne ei aiheuttanut matkustamossa pettymystä suurempia reaktioita. Ainakaan toistaiseksi matkustajille ei ole kerrottu, milloin korvaava lento on mahdollista järjestää.

– Se kävi selväksi, ettei tämä kone lennä enää mihinkään, Lempinen sanoo.

Onnettomuuden jälkeen kone tyhjennettiin matkustajista.

Lento jouduttiin perumaan.

Mari Kanerva Finnairin viestinnästä vahvistaa onnettomuuden. Hän kertoo, että matkustajat reititetään uudelleen ja koska kello on jo paljon, todennäköisesti myös majoitetaan.

– Lento on kuitenkin peruttu. Tässä vaiheessa emme ole saaneet vielä tarkempia tietoja siitä, millaiset vauriot koneeseen tuli.

Kanerva korjaa myös, ettei onnettomuuden aiheuttanut työkone ole varsinaisesti trukki. Kyseessä on ajoneuvo, jonka avulla matkatavarat lastataan koneen ruumaan.

– Se saattaa näyttää matkustajan mielestä trukilta, koska se on kyllä hyvin samankaltainen. Mutta se on pikemminkin eräänlainen kuormaaja. En oikein tiedä, onko sille suomenkielistä nimeä.

Kanerva kertoo lentoyhtiön olevan pahoillaan matkustajien kannalta. Hän toteaa myös, että kyse on harvinaislaatuisesta onnettomuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?