Folioviittamiehen yrittämä varkaus Teboililla tyssäsi savolaisen karateka-Arton kysymykseen: ”Mitteepä meinoot?” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Folioviittamiehen yrittämä varkaus Teboililla tyssäsi savolaisen karateka-Arton kysymykseen: ”Mitteepä meinoot?”

Poliisi tutkii Kuopion tapausta varkauden yrityksenä.

Varkautta yrittänyt pudotti välineensä nähtyään ovella karatea harrastavan yrittäjän.­

9.5.2019 13:24

Kuopiolaisen Teboil Männistön omistajat kokivat erikoisen yllätyksen torstaiaamuna.

– Kello oli noin 6.20 aamulla ja olimme juuri avaamassa huoltoasemaa, kun huomasin kummalliseen folioviittaan pukeutuneen miehen lähestyvän huoltoasemamme ovea, Arto Nokela kertoo Ilta-Sanomille.

Nokela on huoltoaseman toinen yrittäjistä. Huoltoasemalla oli jo yksi asiakas, joka oli tulossa tankkaamaan autoaan.

– Mietin, mitä tuo mies heiluu folioviitassaan ovellamme. Hoikka mies kumartui ja viitan alta paljastui rautakanki, jonka hän otti käteensä. Aavistin, että hänen aikeensa oli päästä ovesta sisään välineellään, 54-vuotias Mäkelä kertoo.

Hänen mukaansa varkautta yrittänyt mies valitsi kaikkein huonoimman paikan ja ajan yritykselleen. Yrittäjistä Arto Nokela tunnetaan karaten taiturina ja toinen yrittäjä Kaj ”Pete” Aaltonen tuntee taekwondon salat

– Ovessa on kalterit. Sen mies ehkä huomasikin, sillä hän näytti suuntaavan kohti ikkunaa. Menin ovelle häntä vastaan ja kysyin ”Mitteepä meinoot”.

Nokelan mukaan ryöstöä yrittänyt näytti vain pienen hetken uhkaavalta.

– Sitten hän katsoi minua. Olen yli 190 senttiä pitkä ja painan noin 120 kiloa. Foliomies oli hoikka ja paljon lyhyempi. Hän ehkä huomasi tilanteen toivottomuuden pudotti välineensä ja kysyi: ”Saanko jättää nämä tarvikkeet tähän”.

Vastasin vain, että: ”Jätäpä vain ja ala kävellä pois päin”.

Varkautta yrittänyt pudotti välineensä nähtyään ovella karatea harrastavan yrittäjän.­

Polisi tutkii, mistä varkauden yrityksestä epäillyn välineet ovat peräisin.­

Nokela alkoi seurata foliomiestä.

– Soitin hätänumeroon ja pian olikin poliisiauto paikalla. Ilman saalista jäänyt pakenija pääsi isojen rakennusten taakse ja harhautti hetkeksi poliisit. Vajaan tunnin päästä poliisi soitti minulle ottaneensa epäillyn kiinni. He halusivat tulla näyttämään epäillyn kuvaa. Tunnistin heti hänet kuvasta, Nokela kertoo.

Hänen mukaansa välineet näyttivät nekin muualta ilman lupaa otetuilta

Toinen aseman yrittäjä Kaj ”Pete” Aaltonen kertoo, että huoltoasemalle tunkeutuja valitsi paikkansa hyvin huonosti.

– Kumppanini Arto Nokela on harrastanut pitkään kamppailulajeja. Hän osasi siis ottaa heti tilanteen haltuunsa, Aaltonen kertoo.

Poliisi vahvistaa tapauksen.

– Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä varkauden yritys, komisario Ilpo Kortelainen, Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?