KRP epäilee: Laihialla tapettiin 60-vuotias nainen – poliisilla hyvä käsitys salaperäisestä kuolinsyystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

KRP epäilee: Laihialla tapettiin 60-vuotias nainen – poliisilla hyvä käsitys salaperäisestä kuolinsyystä

60-vuotias laihialaisnainen löytyi kuolleena kotoaan viime heinäkuussa.

Epäilty henkirikos tapahtui omakotitalossa, jossa nainen asui. Poliisi on epäillyt naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi 6.–7. heinäkuuta.

7.5.2019 8:03

Keskusrikospoliisi tutkii epäiltyä 60-vuotiaan naisen tappoa yhdessä Pohjanmaan poliisilaitoksen kanssa. Nainen löytyi kuolleena omakotitalostaan Laihialta viime heinäkuussa.

Poliisi arvioi tuolloin, että nainen oli joutunut henkirikoksen uhriksi 6.–7. heinäkuuta. Naisella ei ollut ulkoisia vammoja. Esitutkinnassa on saatu hyvä käsitys kuolinsyystä, mutta sitä ei anneta tässä vaiheessa julkisuuteen tutkinnan turvaamiseksi.

Poliisilla oli tapaukseen liittyen vangittuna kolme ihmistä, mutta kaikki vapautettiin jo heinäkuussa. Tällä hetkellä jutussa ei ole vangittuja.

KRP kaipaa yleisövihjeitä Laihialta

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hans Fagerström Keskusrikospoliisista kertoo, että jutun tutkinnassa on nyt menossa aktiivinen vaihe.

– Käytämme tutkintaan tavallista enemmän resursseja ja olemme olleet yhteydessä useisiin todistajiin. Käymme läpi myös valvontakameroiden kuvia, sanoo Fagerström.

Keskusrikospoliisi pyytää yleisövihjeitä etenkin Laihian keskustassa ja Asemanseudulla heinäkuun 6.–7. jalkaisin, pyörällä tai autolla liikkuneilta.

– Tutkittavat valvontakamerakuvat eivät ole uhrin kotitalolta, vaan muualta taajamasta, Fagerström sanoo.

Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp(at)poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 418 622.

Henkirikostutkijakin ymmällään

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario John Forslund kertoi viime lokakuussa IS:lle, ettei ollut aiemmin törmännyt vastaavaan tapaukseen, jossa kuolinsyy epäillyssä rikoksessa olisi ollut yhtä epäselvä kuin Laihian jutussa.

– Harvoin tulee vastaan tällaisia, Forslund kommentoi tuolloin.

– Voi käydä niin, ettei kuolinsyy selviä, eikä (mahdollinen) rikoskaan selviä. Sitä ei voi tässä vaiheessa sanoa, mihin asia loppujen lopuksi päätyy, Forslund jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?