Ruotsinlaivan epäilty raiskaus tapahtui Silja Galaxylla – uhri ja epäillyt ruotsalaisia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ruotsinlaivan epäilty raiskaus tapahtui Silja Galaxylla – uhri ja epäillyt ruotsalaisia

Tapausta tutkii tällä hetkellä Lounais-Suomen poliisi, mutta tapaus saattaa siirtyä tutkittavaksi Ruotsiin.

Silja Galaxylla epäillään tapahtuneen raiskaus.

5.5.2019 8:17

Ruotsinlaivan epäilty raiskaus tapahtui lauantain vastaisena yönä Silja Galaxylla, joka oli matkalla Tukholmasta Turkuun, Tallink Siljan viestinnästä kerrotaan.

Tapausta tutkii tällä hetkellä Lounais-Suomen poliisi.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Riiali kertoo Ilta-Sanomille, että tapaus tuli ilmi, kun ruotsalainen epäilty uhri kävi ilmoittamassa tapahtuneesta laivan henkilökunnalle.

Poliisi otti kiinni epäiltynä kaksi miestä Turussa. Epäillyt haarukoitiin isommasta miesporukasta. Molemmat kiinniotetut olivat ruotsalaisia.

Riialin mukaan epäiltyjä on kuultu, ja heidät on päästetty jo vapaaksi. Kiinniotettujen miesten oletetaan palaavan viikonlopun jälkeen Ruotsiin.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Aftonbladetin mukaan epäilty uhri oli 25-vuotias nainen. Myös epäillyt ovat hieman yli 20-vuotiaita.

– Nainen oli miniristeilyllä, ja hän jatkoi Tukholmaan. Me emme ole naista päässeet puhuttamaan tai kuulemaan ollenkaan. Olemme henkilökunnan viestien varassa, Riiali sanoo.

Hänen mukaansa on mahdollista, että tapauksen esitutkinta siirtyy Ruotsin poliisille, koska kaikki osapuolet ovat ruotsalaisia.

Ruotsin poliisiin ei ole Riialin mukaan vielä oltu yhteydessä. Yhteydenpito jäänee ensi viikolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?