Vihreiden Aino Pennaselle sakkoja lentokoneprotestista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vihreiden Aino Pennaselle sakkoja lentokoneprotestista

Pennanen kieltäytyi istumasta lentokoneessa omalle paikalleen.

Aino Pennanen.­

3.5.2019 14:46 | Päivitetty 3.5.2019 15:01

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen on saanut sakkotuomion heinäkuisesta protestistaan lentokoneessa.

Pennanen kieltäytyi istumassa lentokoneessa omalle paikalleen. Hänen tarkoituksenaan oli estää samassa koneessa olleen Suomesta käännytettävän henkilön vieminen pois maasta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan Pennanen syyllistyi ilmailurikkomukseen ja haitantekoon virkamiehelle.

Lue myös: Vihreiden Aino Pennanen oli lähdössä lomalle, kun huomasi vaikertavan miehen – idea protestista syntyi hetkessä

Tuomion mukaan hän kehotti muitakin matkustajia nousemaan seisomaan, jotta lentokone ei lähtisi niin kauan kuin maasta poistettava henkilö on mukana. Koneen lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta viivästyi lopulta yhdeksän minuuttia.

Pennanen poistettiin lennolta. Hän kuvasi tapahtumista videon Facebook-sivulleen. Videota käytettiin myös todistusaineistona oikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi Pennasen 40 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan on 720 euroa. Tuomio annettiin kirjallisessa menettelyssä eli ilman suullista pääkäsittelyä. Pennanen myönsi toimineensa syytteessä kuvatulla tavalla.

Käräjäoikeuden mukaan Pennasen toiminta oli moitittavaa ja selvästi tarkoituksellista. Teko kesti kuitenkin lyhyen aikaa, eikä Pennanen syyllistynyt väkivaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?