Hussein al-Taee joutui sairaalaan – SDP:n Lindtman: ”Kyse on inhimillisestä henkisten voimavarojen riittävyydestä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hussein al-Taee joutui sairaalaan – SDP:n Lindtman: ”Kyse on inhimillisestä henkisten voimavarojen riittävyydestä”

Al-Taee on sairauslomalla tästä päivästä lähtien. SDP palaa asian käsittelyyn sairausloman jälkeen. Sairausloman kestosta puolue kertoo myöhemmin.

2.5.2019 13:35

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee on ollut tiistai-illasta 30.4. asti sairaalahoidossa.

Al-Taee jää sairauslomalle 2.5. alkaen. Hän ei osallistu sairauslomansa aikana eduskunnan työhön.

Sdp:n Antti Lindtman kommentoi suorassa lähetyksessä, että al-Taeen jääminen sairauslomalle liittyy viime aikojen tapahtumiin, jotka ovat Lindtmanin mukaan olleet myös al-Taeelle hyvin raskaita.

– Sen voin sanoa, että nämä viime viikot ovat olleet erittäin kovia Hussein al-Taeelle ja siihen tämä sairaalahoitoon joutuminen liittyy.

– Kyse on inhimillisestä henkisten voimavarojen riittävyydestä ja nyt on tärkeää, että Husseinille jää aikaa toipua, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoi suorassa lähetyksessä.

Tarkemmin Lindtman ei kommentoi, kuinka vakavasta sairaudesta on kyse ja muistutti, että myös kansanedustajalla on yksityisyyden suoja. Puolue tiedottaa al-Taeen sairasloman kestosta myöhemmin.

Al-Taeen eduskunta-avustaja Matti Sadeniemi on vaitonainen tilanteesta. Hänen mukaansa sairausloman tarkemmasta syystä kerrotaan mahdollisesti siinä vaiheessa, kun sairausloman pituudesta tiedotetaan.

Al-Taee on ollut viime aikoina esillä vanhojen, herjaavien Facebook-kirjoitustensa takia.

Aiemmin tänään tuli ilmi, että valtakunnansyyttäjänvirasto on pyytänyt poliisia selvittämään, onko al-Taeen Facebook-kirjoituksista syytä aloittaa esitutkinta. Valtakunnansyyttäjänvirasto siirsi tapauksen poliisille.

Lindtman sanoi suorassa lähetyksessä myös, että puolue palaa käsittelemään tapausta, kun al-Taee on palannut sairaslomalta.

– Nyt annamme työrauhan poliisille.

Maanantaina al-Taee astui julkisuuteen ja pyysi anteeksi vuosien takaisia Facebook-kirjoituksiaan. Kirjoituksissa hän solvasi muun muassa sunnimuslimeja, homoja, somaleja ja juutalaisia.

STT kysyi al-Taeelta kirjoitusten kuvakaappauksista jo viime vuoden marraskuussa, jolloin hän työskenteli konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä. Al-Taee kiisti silloin kirjoitukset ja epäili kuvien aitoutta.

– En tunnista sanoja omakseni, eivätkä istu arvoihini millään lailla. Tuntuu omituiselta, että joku tarkoituksenhakuisesti pyrkii kyseenalaistamaan agendojani tällä tavalla. Minusta tässä on selkeä mustamaalausyritys. STT:n on hyvä tarkkaan pohtia tässä, että miten se ei tule käytetyksi välineenä minun tai kenenkään muun maineen tai työn kyseenalaistamiseen ilman tolkullista näyttöä, al-Taee kirjoitti sähköpostissaan marraskuussa STT:lle.

Maanantaina al-Taee myönsi blogissaan kirjoitusten olevan aitoja.

Uutinen päivittyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?