Lentäjiltä useita havaintoja vaarallisen lähellä lentokonetta lentäneistä lennokeista Helsinki-Vantaan edustalla

Julkaistu: , Päivitetty:

Lennonjohdon vuoroesimies vahvisti Helsingin Sanomille, että havaintoja on tehty vuorokauden aikana kolme kappaletta.
Lentäjät havaitsivat vappupäivänä useita tapauksia, joissa lennokki on ollut väärällä korkeudella ja vaarallisen lähellä lentokonetta Helsinki-Vantaan lentoaseman lähellä.

Asiasta kertoi lennonjohdon vuoroesimies Manne Koponen Twitter-tilillään. Koponen kirjoitti, että havaintoja oli tehty aamupäivällä kaksi, joista toisessa lentäjä oli havainnut lennokin kolmen kilometrin korkeudessa.

– Nyt tarkkana lennättäjät, lennonjohdossa ollaan todella huolissaan, Koponen kertoi lennonjohtajien huolesta twiitissään.
Koponen vahvisti asian Helsingin Sanomille sähköpostitse. Hän kertoi lehdelle, että aamupäivän jälkeen oli tehty myös kolmas lennokkihavainto.

– Vuorokauden sisällä Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä on sattunut kolme tapausta, joissa lentokone on lentäjän ilmoituksen mukaan joutunut lähelle ”luvattomassa paikassa” lentänyttä dronea, Koponen kertoi HS:lle lähettämässään sähköpostiviestissä.

Koponen kertoi Twitterissä, että turvallisuus otetaan vakavasti. Hän kirjoittaa lisäksi, että lennonjohto ilmoittaa aina drone-tapauksista hätäkeskukseen, josta tieto välitetään joko Itä-Uudenmaan tai Helsingin poliisille.

Tapauksista tehdään lisäksi ilmoitus myös liikenne- ja viestintävirasto Traficomille.

Lennokkien aiheuttamat häiriöt lentoliikenteeseen nousivat isosti otsikoihin joulukuun lopulla, kun Lontoon Gatwickin lentokentän lähistöllä tehdyt lennokkihavainnot lamauttivat koko lentokentän liikenteen juuri joulun alla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt