Rinne palasi vappusataseen: ”Inhimillinen yhteiskunta ei voi sivusta seurata ikäihmistensä ahdinkoa”

Julkaistu:

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne palasi puheessaan viime vappuun, jolloin hän lupasi antaa kaikille alle 1 400 euroa kuukaudessa tienaaville eläkeläisille satasen kuussa lisää.
Sdp:n puheenjohtaja, hallitustunnustelija Antti Rinne piti tänään keskiviikkona vappupuheensa Helsingissä.

Rinne palasi puheessaan vuoden takaiseen vappuun, jolloin hän lupasi antaa kaikille alle 1 400 euroa kuukaudessa tienaaville eläkeläisille satasen kuussa lisää.

Hän totesi, että yksi eriarvoisuuden räikeimmistä osoituksista on pitkän työuran tehneiden suomalaisten köyhyys.

– Ei ole mitenkään hyväksyttävää, että vuonna 2019 – Suomen ollessa yksi maailman rikkaimmista valtioista – maamme rakentaneet ihmiset joutuvat miettimään, ostavatko he ruokaa vai lääkkeitä, Rinne sanoi.

– Sivistyneeseen valtioon ja hyvinvointivaltioon ei kuulu se, että pitkän työuran ja maamme rakentaneet ihmiset joutuvat jatkuvasti kamppailemaan toimeentulonsa kanssa. Kyse on vanhemmistamme ja isovanhemmistamme.
  • Alla olevalla videolla kuvaa Helsingin Työväen vappujuhlan marssista Hakaniemestä Rautatientorille vappupäivänä.

Rinteen mukaan eläkeläisten köyhyyteen on viimein puututtava konkreettisilla parannuksilla.

– Inhimillinen yhteiskunta ei voi sivusta seurata ikäihmistensä ahdinkoa. Siksi olemme vaatineet 100 euron tasokorotusta alle 1 400 euron eläkkeisiin useamman vuoden ohjelmalla.

Rinne totesi, että asiantuntijoiden mukaan tämä yksittäinen esitys nostaa 55 000 eläkeläistä pois köyhyydestä.

 

Sanelusta neuvottelemiseen. Pakottamisesta sopimiseen. Konflikteista sopuun. Siinä merkittävimmät erot edellisen ja tämän vaalikauden työmarkkinapolitiikkaan.

Rinne totesi myös, että Sdp:n tuleva hallitus haluaa varmistaa, ettei työntekijöiden oikeuksia poljeta.

– En lupaa jääkiekon maailmanmestaruutta, mutta sen lupaan, että työntekijöiden oikeuksia ei poljeta. Työttömiltä työnhakijoilta ei leikata viittä prosenttia työttömyyskorvauksesta. Ja lupaan sen, että uhkailu ja painostaminen pakkolaeilla loppuu.

– Sanelusta neuvottelemiseen. Pakottamisesta sopimiseen. Konflikteista sopuun. Siinä merkittävimmät erot edellisen ja tämän vaalikauden työmarkkinapolitiikkaan.

Rinne totesi myös puheessaan, että Sdp:n johtama hallitus keventäisi pieni- ja keskituloisten verotusta ja peruisi viime hallituksen aktiivimallin.

– Oikeistohallitus kaatui jo ennen vaaleja. Vaali-iltana kävi selväksi, että neljä vuotta kestäneet pakkotalkoot, jossa oikeisto laittoi leikkauksillaan pieni- ja keskituloiset maksamaan, ovat nyt lopullisesti ohi.