Karu kuva: Harrin puhelin roihahti tuleen taskussa kauppakeskuksen pihalla – ”Puolimetriset lieskat lähtivät takista”

Julkaistu:

Lahtelaisen Harri Kekkosen kauppareissu sai erikoisen käänteen perjantai-iltana, kun hänen puhelimensa syttyi tuleen. Tuleen syttyivät myös miehen vaatteet.
Hurja välikohtaus tapahtui Lahden Ahtialassa sijaitsevan kauppakeskuksen edustalla perjantai-illalla kello yhdeksän aikoihin.

– Mä olin melkein kaupan pihalla, kun kuulin, että jotain tipahti. Sitten käännyin fillarin kanssa ympäri ja näin, että mun puhelin on keskellä katua. Ihmettelin, miten se voi tippua, kun se oli povitaskussa, 54-vuotias Harri Kekkonen kertoo.

Kekkonen pysähtyi, koska hänellä oli tukalat oltavat.

– Katsoin, että puolimetriset lieskat lähtivät (huppari)takista, Kekkonen kertoo.

Kekkoselle tuli kiire.

– Otin äkkiä äkkiä vaatteet pois, koska huppari, t-paita ja housut paloivat. Sitten muistin, että mulla oli puhelin luottokortin kotelossa. Otin senkin äkkiä sieltä ja silleen, Kekkonen kertaa.

– Poljin vaatteet sammuksiin, talutin pyörän kaupan pihaan ja vaatteista nousi hirveä savu. Olin lähes munasillaan siinä, oli vain bokserit jalassa ja siinä oli jotain teinipoikia. Ne kattoivat aika hitaasti ja kysyivät, että mitä mulle on sattunut. Sanoin, etten tiedä vielä oikein itsekään, Kekkonen toteaa.

Hänelle itselleen ei tullut palovammoja.

Vasta jonkun ajan kuluttua myöhemmin Kekkoselle valkeni tapahtumien kulku. Kekkosen käsityksen mukaan hänen Samsung S6 -älypuhelin syttyi palamaan, mikä aiheutti koko välikohtauksen.

– Se poltti reiän siihen (huppari)takkiin, ja sitten se tippui. Mä en kuullut mitään räjähdystä, se vaan syttyi. Ja se mikä siinä oli hauskaa, niin se puhelin toimi. Ja mä olisin ottanut kuvan, mutta kamera paloi, Kekkonen kertoo.


Välikohtauksen jälkeen Kekkonen kävi kuitenkin aikomuksensa mukaan kaupassa.

– Mä panin ne perkeleen verkkahousut jalkaan ja kävin kaupassa ostoksilla ja läksin kotiin, Kekkonen tuumaa.

Se oli vähän erilaisempi kauppareissu?

– Nii-in.

Kekkonen ei uskaltanut enää ladata palanutta puhelinta, vaan hän vei sen lauantaiaamuna Holman Prismassa sijaitsevaan DNA:n myyntipisteeseen.

Tämäkään reissu ei alkanut suunnitelmien mukaan.

– No mä menin jo yhdeksältä, mutta se aukes vasta kymmeneltä.

Jouduit tunnin sitten odottamaan?

– Juu, juu.

Olitko kiukkuinen?

– Kuka.

Sinä?

– En. Mä en oo ikinä kiukkuinen. Näitähän sattuu, Kekkonen toteaa lahtelaiseen tyyliin.

Asiakaspalvelu DNA-liikkeessä kuitenkin toimi.

– Silloin se akku oli jo tyhjä, eivätkä ne myyjätkään uskaltaneet laittaa sitä mihinkään kiinni.

– Siellä oli erittäin asiallinen kaveri. Hän sanoi, ettei Samsung vastaa viikonloppuna, vaan että asiaan pitäisi palata arkipäivänä.

Kekkonen jätti puhelimensa liikkeeseen, ja hän toivoo saavansa siitä hyvityksen. Kekkonen osti itse uuden Samsung-puhelimen viikonloppuna.

DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko on saanut Kekkosen tapauksesta tiedon. Hän kertoo, että kyseinen puhelin lähetetään nyt suoraan valmistajalle. Puhelimen syttymissyy jää siis Samsungin tutkittavaksi.

– Ensimmäisenä he varmaan katsovat sen, ettei puhelimessa ole käytetty esimerkiksi kolmannen osapuolen akkua, joka tällaista voisi aiheuttaa.

Aavikon mukaan matkapuhelimien syttymisiä ja kärähtämisiä voi sattua, mutta se ei kuitenkaan ole viikoittaista tai edes kuukausittaista.

– Aina silloin tällöin tulee jotain ylikuumenemista latausliittimestä tai jostain muusta. Kohtalaisen harvinaista, muttei mitään ainutkertaista.

Aavikko sanoo, että perjantaina kärähtänyt puhelin korvataan epäonnekkaalle lahtelaiselle. Syttymisen kaltaisissa vakavissa vaurioissa valmistaja lähtee siitä, että se toimittaa asiakkaalle uuden puhelimen.

– Muut aineelliset vahingot katsotaan sitten aina tapauskohtaisesti, niin kuin tässäkin tapauksessa.