Helsingin paraatipaikalla hylättynä lojuvan Opel Vectran mykistävä sakkokokoelma voi tulla kalliiksi

Autoparkki Nordenin toimitusjohtaja Christer Hede vaatii kaupunkia hinaamaan hylätyn tummansinisen Opel Vectran pois kaupungin paraatipaikalta.

Osa valvontamaksulipuista on hävinnyt pois Opel Vectran tuulilasinpyyhkimien alta.

Tummansininen Opel Vectra oli yhä sunnuntaina Helsingin postitalon edessä pysäköintipaikalla. Auton tuulilasiin oli kertynyt runsaasti pysäköinnin valvontamaksuja, mutta sunnuntaiaamuna iso osa niistä kadonnut.

Opel Vectran hylkäämisestä voi koitua omistajalle pahimmassa tapauksessa iso lasku. Helsingin Sanomien laskelmien mukaan pelkästään useasta yksittäisen 80 euron valvontamaksuista voisi olla tulossa maksettavaa noin 1 000 euroa.

Helsingin kaupungilla on hinnasto ajoneuvojen siirtämisestä pois ja auton varastoimisesta. Henkilöauton siirto varastoon maksaa 139 euroa. Varastointi maksaa 26 euroa jokaiselta alkavalta viikolta. Romuauton siirto varastolta lopulta viralliseen vastaanottopisteeseen taas maksaa 49 euroa. Auton hylkääminen voi siis maksaa hyvin nopeasti lähes 2 000 euroa.

Parkkiyhtiölle tilanne on hankala, sillä yhtiö ei voi itse siirtää autoa pois, vaan se vaatii apua kaupungilta.

– Olemme tehneet Helsingin kaupungille toimenpidepyynnön, jonka piti hoitaa auton poistaminen parkkipaikalta jo viikkoja sitten, Autoparkki Nordenin toimitusjohtaja Christer Hede kertoo Ilta-Sanomille.

Asiaa koskeva lainsäädäntö on selkeä.

– Jos ajoneuvo on pysäköity pysäköimistä koskevan säännöksen vastaisesti yksityiselle alueelle tai maastoon, kunta tai kunnallinen pysäköinninvalvoja suorittaa lähi- tai varastosiirron kahden vuorokauden kuluttua alueen omistajan tai haltijan perustellusta pyynnöstä. Näin kertoo laki ajoneuvojen siirtämisestä.

Tämä auton vaiheista tiedetään

Uusia maksuja oli kertynyt tuulilasiin muutaman päivän välein. Yhden valvontamaksun summa on 80 euroa. Maksuja on niin isoa nippu, että kokonaissumma lähestyy jopa tuhatta euroa.

Auton rekisteritietojen mukaan omistaja asuu Rovaniemellä. Omistaja oli kertonut Helsingin Sanomille, että auto on varastettu maaliskuussa Tampereelta. Auton omistaja ei tiennyt auton nykyistä olinpaikkaa.

Sisä-Suomen poliisin mukaan autosta ei ole kuitenkaan tehty rikosilmoitusta.

Helsingin kaupungin sivuilta selviää, että isännöitsijän pyynnöstä kaupunki huolehtii myös yksityisen kiinteistön alueelle hylätyn ajoneuvon siirrosta.

Kun isännöitsijä ottaa yhteyden kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalveluun, selvitetään tarvitseeko täyttää siirtopyyntölomake.

Siirron maksaa lähtökohtaisesti auton omistaja. Myös auton säilyttäminen kaupungin tiloissa maksaa auton omistajalle. Siirretty ajoneuvo siirtyy kaupungin omistukseen, jos omistaja ei nouda sitä 60 päivän kuluessa siitä, kun tieto auton siirrosta on lähetetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?