Helsingin paraatipaikalle pysäköidyn Opelin tuulilasissa odottaa näky, joka vetää hiljaiseksi

Julkaistu:

Tummansininen Opel Vectra pysyy sinnikkäästi Helsingin postitalon pysäköintipaikalla.
Helsingin postitalon edessä pysäköintipaikalla lepäävän tummansinisen Opel Vectran tuulilasissa odottaa näky, joka saa paatuneemmankin kuskin otsasuonet tykyttämään ja ohikulkijan hiljaiseksi.

Autoparkki Nordenin ylläpitämälle pysäköintipaikalle parkkeeratun auton tuulilasiin on kertynyt runsaasti pysäköinnin valvontamaksuja.

Uusia maksuja on kertynyt tuulilasiin muutaman päivän välein.

Yhden valvontamaksun summa on 80 euroa. Maksuja on niin isoa nippu, että kokonaissumma lähestyy jopa tuhatta euroa.

Auton rekisteritietojen mukaan omistaja asuu Rovaniemellä. Omistaja oli kertonut Helsingin Sanomille, että auto on varastettu maaliskuussa Tampereelta. Auton omistaja ei tiennyt auton nykyistä olinpaikkaa.


Sisä-Suomen poliisin mukaan autosta ei ole kuitenkaan tehty rikosilmoitusta.

Yhä paikoillaan, vaikka voitaisiin siirtää

Autoparkki Nordenin toimitusjohtaja Christer Heden sanoo HS:lle, että ajoneuvon siirtämisestä on tehty jo toimenpidepyyntö kaupungille. HS:n mukaan auto siirretään Tattarisuon siirtokeskukseen heti, kun kaupungin hinausautot vapautuvat katujen siivouksesta.

Helsingin kaupungin sivuilta selviää, että isännöitsijän pyynnöstä kaupunki huolehtii myös yksityisen kiinteistön alueelle hylätyn ajoneuvon siirrosta.

Kun isännöitsijä ottaa yhteyden kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalveluun, selvitetään tarvitseeko täyttää siirtopyyntölomake.

Siirron maksaa lähtökohtaisesti auton omistaja. Myös auton säilyttäminen kaupungin tiloissa maksaa auton omistajalle. Siirretty ajoneuvo siirtyy kaupungin omistukseen, jos omistaja ei nouda sitä 60 päivän kuluessa siitä, kun tieto auton siirrosta on lähetetty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt